Arganový olej: Marocké zlato, které uzdraví vlasy i pokožku

Marocké ženy používají arganový olej už odpradávna. Udržuje krásnou pleť, nehty i vlasy a uplatňuje se i při léčbě kožních infekcí nebo ekzémů. Víte, jak olej zachrání vlasy a nehty? Pohodlně se usaďte a začtěte se do dnešního článku.

Marocké

Pěstitelům pomáhají se sklizní plodů divoké kozy

Výroba bio arganového oleje je poměrně náročná. I přes vyšší cenu se stále řadí mezi nejvzácnější a nejúčinnější oleje na světě. Proto nezoufejte, pokud po jeho koupi lehce zapláče peněženka.

Arganový olej se vyrábí z ořechů argánie trnité, která roste na pobřeží Maroka, Izraele a Alžírska. Ořechy dozrávají na stromě a po dozrání spadnou na zem. V opačném případě se sklízí pomocí dlouhé tyče. Co se s ořechy dále děje?

Plody se rozbíjí kameny a pěstitelé z nich vybírají jadérka. Ty se následně suší na slunci. Jakmile jsou dostatečně suchá, praží se a lisují. Díky pečlivému procesu si olej udrží všechny prospěšné složky.

Zajímavost: Viděly jste někdy kozy šplhat po stromě? Pokud ano, pravděpodobně lezly po argánii. Pěstitelům totiž tato zvířata pomáhají se sklizní. Divoké kozy sežerou zralé plody, které později vyloučí. Nestrávené zbytky se dále zpracovávají.

argan-1580821_1920

Vyživte vlasy od kořínků až po konečky

Arganový olej obsahuje velké množství vitamínu E, antioxidantů, esenciálních mastných kyselin a tokoferolů. Díky blahodárným účinkům se často přidává do vlasové kosmetiky.

Jak arganový prospívá vlasům?

  • Vitamín E a mastné kyseliny v oleji vyživí vlasové kořínky
  • Zacelí vlasové konečky a zamezí jejich třepení
  • Zklidní a uzdraví vlasovou pokožku, a to i tehdy, pokud se potýkáte s ekzémy, podrážením nebo lupénkou
  • Navrací lesk a ochrání vlasové vlákno před UV zářením
  • Olej hydratuje vlasy do hloubky a zanechává je silné a hebké

Tip ze světa krásnovlásek: Dopřejte regeneraci svým vlasům a vyživte je od kořínků až po konečky. Vyzkoušejte přírodní a šetrný šampon a kondicionér Curapil s obsahem bio arganového oleje a extraktu z aloe vera.

Upoutejte pozornost zdravými a krásnými nehty

Arganový olej nezanechává mastné stopy, takže se hodí i pro péči o nehtovou kůžičku. Tipnete si, jak olej nehtům pomáhá?

  • Vyživí nehtové lůžko a zabrání třepení nehtů
  • Hydratuje nehtovou kůžičku
  • Vitamín E v oleji regeneruje nehty
  • Hravě si poradí s ekzémy i lupénkou

Tip ze světa krásnovlásek: Víte, že arganový olej nově koupíte i u nás? Máme pro vás panenský, za studena lisovaný olej v bio kvalitě.

sarah-cervantes-623705-unsplash

 

Krásnovlásky, jak pomohl arganový olej vám? Podělte se s námi o své zkušenosti na Facebooku.