Vybavte se na léto! Ochraňte vlasy před slunečními paprsky

Léto, moře, koktejl v ruce a – slunce! Nemůžete se dočkat chvíle, až budete na lehátku chytat sluneční paprsky? Nezapomínejte před škodlivým UV zářením chránit nejen pokožku, ale i vlasy. Poradíme vám, které vlasové produkty by neměly chybět v plážové tašce.

image-401-2018-06-06

#1 Základem všeho je šampon a kondicionér s UV ochranou

V létě raději upusťte od běžných šamponů a kondicionérů, které používáte celoročně. Do sbírky zařaďte přípravky s obsahem UV filtru. Jejich aplikací vytvoříte bariéru, kterou nepronikne škodlivé UV záření. Výhoda spočívá i v jejich voděodolnosti, takže ani voda vám nezabrání ochránit vlasy.

A v čem spočívá jejich další přínos? Použitím šamponu z vlasů odstraníte chlór, sůl a veškeré nečistoty. Kondicionér naopak vlasy zregeneruje a posílí.

#2 Ochraňte hřívu „opalovákem“ na vlasy

Myslely jste si, že opalovací sprej na vlasy je výplodem naší fantazie? Kdepak! Před tím, než se vydáte vystavovat své krásné vlasy a pokožku slunečním paprskům, nastříkejte sprej rovnoměrně na celou délku vlasů. Nejenže je ochráníte, ale zabráníte i pohlcování UV záření a dalšímu vysoušení.

#3 Naolejujte konečky (nikoliv Julii)

Suché a polámané konečky jsou noční můrou každé krásnovlásky. Konečky jsou od pokožky vzdálené nejdál, a proto se obtížněji přirozeně mastí. A letní období tomu nahrává do karet. Co s tím?

Pořiďte si vlasový olejíček. Na plné čáře vyhrává arganový olej. Naneste pár kapek oleje na ruce a jemně ho vetřete do vlhkých vlasů. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Chtějte konečky, které jsou hladké a jemné na dotek!

adventure-beach-blonde-hair-590513

#4 Dodejte potřebnou vláhu maskou na vlasy

Čas od času hýčkejte vlasy regenerační maskou a zábalem. Vyrábíte si domácí masky na vlasy nebo raději preferujete masku od své oblíbené značky?

Masku jemně vmasírujte do vlasů a do pokožky hlavy. Pravidelným používáním vlasy hydratujete a přivedete k životu i vlasové cibulky.

#5 Napumpujte vlasy vitamíny a minerály

Vlasy se sice zdají být na oko tenké, ale divily byste se, kolik minerálů a vitamínů pro zdravý růst potřebují. A nedostatek potřebných látek se na nich brzy odrazí. Které vitamíny jim prospějí?

  • Vitamín A pomáhá redukovat činnost mazových žláz. Jak ho do těla přirozeně dostat? Dejte si mléko, brokolici, maso, meruňky nebo třeba broskve.
  • Nežádoucímu vypadávání vlasů zamezíte vitamínem B. Velkou koncentraci tohoto vitamínu najdete v pivovarských kvasnicích, vnitřnostech nebo ve vaječném žloutku.
  • Zlepšete kvalitu vlasů a stimulujte jejich růst s vitamínem D. Vitamín D se nachází ve vejcích, mořských rybách nebo i v sádle.

Abyste měly jistotu, že dodáte tělu všechny vitamíny v doporučených dávkách, pořiďte si přírodní doplňky stravy. Vyzkoušejte třeba doplňky stravy Curapil, ve kterých se kloubí potřebné minerály a vitamíny získané přímo z přírody.

#6 Klobouk na to!

Jak udělat parádu, a zároveň ochránit své vlasy? Sáhněte po klobouku! Pokud vám dokonalý kousek v šatníku chybí, o důvod víc vyrazit na nákupy. Pokud preferujete sportovnější styl, nasaďte na hlavu klidně kšiltovku.

A jak správně postupovat? Vlasy nejdříve přestříkejte opalovacím sprejem. Přípravek nechte chvíli absorbovat a nasaďte si klobouk. Dvojitá ochrana zabrání zbytečnému vysoušení.

beach-beautiful-enjoying-601168

 

Krásnovlásky, máte už na léto pořízenou veškerou výbavu? Pokud ano, vyrazte s úsměvem k bazénu nebo na pláž! Pochlubte se nám vaší fotografií z dovolené na Facebooku.