Náš šampon pění míň. Naštěstí!

Jestli jste už své vlasy seznámila s naším přírodním šamponem, možná vás na něm pár věcí překvapilo. Proč nepění tolik jako běžné šampony? A čím to, že je řídký? V dnešním článku se dozvíte, že pro to máme dobrý důvod.

sampon_cover

 

Teče a teče. Čím to je?

Proč šampon nevyrábíme hustší? Odpověď vás možná překvapí.

Základ každého šamponu tvoří tenzidy. To jsou mycí látky, které jsou zodpovědné za to, že z vlasů smyjete všechny nečistoty a přebytečný maz. Šampon může také obsahovat látky, které vlasům prospějí: v našem případě je to kofein, arganový olej a extrakt z aloe vera. Všechny tyto látky jsou přírodní a kvalitní.

Ne všichni výrobci ale sáhnou po dražších přírodních látkách. Běžně se používají tenzidy, které jsou neekologické a škodí pokožce hlavy. Šampony také často obsahují silikony, parabeny a sulfáty. Všechny tyto látky vašim vlasům ubližují, ale vytváří hustou hmotu.

Řekněte sama, co dopřejete svým vlasům radši? Šampon zahuštěný škodlivými látkami, nebo kvalitní šampon s řidší konzistencí?

 

Tip: Přečtěte si, proč nepoužíváme parabeny, silikony, sufáty a škodlivé tenzidy.

Proč tolik nepění?

Pěnivost laciných šamponů zajišťují sulfáty, díky kterým šampon sice pění jako o život, ale jinak toho pro vaše vlasy moc neudělá. Dokonce jim může ublížit – nejčastěji používané sulfáty SLS (Sodium Lauryl Sulphate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate) dráždí oči a kůži.

Nedejte proto na dojem „co pění, to myje“. A nebojte, i když náš šampon nepění zbytečně moc, vaše vlasy doopravdy umyje a prospěje jim. Doporučujeme je nejprve opravdu dobře namočit, potom se vám budou mýt jedna radost.

sampon

Jak to, že tak krásně voní?

Pokud jste už nás šampon vyzkoušela, možná jste si všimla výrazné eukalyptové vůně. Vůni dokážeme vykouzlit i pomocí přírodních látek (silic). A tak jsme pro vás vyvinuli šampon, který má svěží a příjemnou vůni, a přitom neobsahuje nic umělého a škodlivého.

eucalyptus-leaves

Vaše vlasy ho budou milovat

Už víte, co náš šampon obsahuje. Teď se společně mrkneme na to, jak si ho budou pochvalovat vaše vlasy.

Po několika omytích si sama všimnete, že jsou lesklejší a silnější, zvlášť pokud šampon používáte v kombinaci s kondicionérem. Arganový olej a extrakt z aloe vera vaše vlasy vyživí a hydratují. Kofein podpoří jejich růst. A naše poslední přísada, látka Nutricert Hair z rostliny jicama, je zregeneruje a dodá jim lesk.

Výsledek? Brzy si sama všimnete, že se vlasy méně cuchají a lámou a že jsou na první pohled krásné – tak jako vy. :)

kosmetika

 

Jaká je vaše zkušenost s šamponem Curapil? Napište nám do komentářů na Facebooku!