Dělejte vlny: s kulmou i s ponožkou!

Vyčarujte na svých vlasech rebelské vlny, romantické kudrlinky i ležérní vlnky. Ať se kamarádíte s kulmou, nebo ne, poradíme vám, jak na to. Máme hned 6 způsobů, ze kterých si určitě vyberete ten svůj.

vlny_cover

Tři pravidla pro vlnění

Než se podíváme na konkrétní metody vlnění, pojďme si rychle projet 3 základní pravidla:

  1. Před vlněním použijte tužidlo nebo prostředek podporující vlnění.
  2. Navlněné vlasy nerozčesávejte, pročešte je jen rukama.
  3. Výsledek zafixujte lakem na vlasy.

Tip: Nezapomeňte se o vlasy starat i před a po vlnění. Doplňte jim potřebné vitamíny a dopřejte jim kvalitní šampon a kondicionér bez silikonů, sulfátů a parabenů. Díky tomu budou krásné, ať už je navlníte, nebo ne.

 

Natáčky všeho druhu – Znáte papiloty?

Taky se vám při slově natáčky vybaví babička s hlavou plnou těch malých kovových? Neděste se, dnes už natáčky vypadají jinak a je jich hned několik druhů. Liší se velikostí i tím, jak jsou k vlasům přichycené.

Nás například zaujaly takzvané papiloty. Vypadají jako úzké molitanové tyčinky, ale umí zázraky. Po namotání pramene spojíte oba konce „natáčky“ pomocí drátku (nebo jiného systému), který je schovaný v měkké části. Díky tomu vám na hlavě vydrží i přes noc, a jelikož jsou měkké, nebudou vás tlačit. Pohodlně se prospíte a ráno budete mít hlavu plnou drobných prstýnků.

Kulma? Ano, ale…

Kulma nemusí nutně znamenat úkladnou vraždu vašich vlasů. Měla byste ale dodržet následující zásady:

  • Vyberte si správnou kulmu.
  • Nezapomínejte na termoochranu.
  • Vlasy před kulmováním nelakujte.

A jak na výběr vhodné kulmy? Je jen na vás, jestli zvolíte kónickou, nebo klešťovou. Důležité je vybrat takovou, která má šetrný povrch (například keramický) a nastavitelnou teplotu. Pro normální vlasy je ideální teplota do 200 °C, pro jemnější nastavte nižší. Sama časem zjistíte, jaká teplota stačí vašim vláskům.

vlny

Difuzér a mačkání pro ležérní eleganci

Chcete jen volné vlny ve stylu „letní pohodička u moře“? Máte dvě možnosti: difuzér a mačkání. V obou případech nejdřív do vlhkých vlasů vmasírujte prostředek pro vlnění. A potom?

S difuzérem: difuzér nastavte pod vlasy a postupně jím vlasy zvedejte. Můžete je průběžně zvlhčovat, dejte pozor, ať vlasy nepřesušíte!

Mačkání: Sušte vlasy fénem a při sušení mačkejte prameny rukou.

Jde to i bez výbavy

Jak vlnit, pokud nemáte kulmu a dokonce ani fén? Pořád máte spoustu možností!

Rozdělit a zatočit

Rozdělte vlhké (nebo klidně suché) vlasy na několik sekcí. Vlasy z každé sekce stočte do ruličky, kterou přisponkujte k hlavě. Nechte působit přes noc.

Zkuste čelenku

Máte doma elastickou čelenku? Jestli ano, můžete vykouzlit nádherné vlny! Nasaďte si ji tak, že ji vzadu nebudete mít pod vlasy, ale na nich. Berte jednotlivé prameny, každý obtočte okolo čelenky a vlasy vzadu zatočte tak, aby netrčely ven. Pokud potřebujete krásné vlny na večer, můžete tento účes nechat přes den. Když potom čelenku sundáte, budete mít bohaté a nadýchané vlny.

celenka

Zdroj: Pinterest.com, therighthairstyles.com

Ponožky? To vážně?

Na internetu můžete narazit i na návod, jak si vyrobit nádherné vlny pomocí ponožek. Že se vám to zdá podivné? Nebojte, ve skutečnosti vám bude stačit několik pruhů elastické látky.

Vlasy rozdělte na několik sekcí. Pokud chcete opravdu velké vlny, budou stačit tři – vrchní vlasy a zbytek rozdělený na dvě poloviny. Jednotlivé sekce namotejte na pruh látky jako na natáčku a u hlavy látku zavažte. Podobný způsob používaly už viktoriánské krásky, tak proč byste tak nemohla získat krásné vlny i vy? Ideální bude, když necháte „ponožky“ na hlavě přes noc.

latka

Zdroj: Pinterest.com, refinery29.com

 

Jak vlníte své krásné vlasy nejraději? Podělte se s námi o zkušenosti na našem Facebooku.