Krok za krokem k upraveným nehtům

Ruce a vlasy jsou vizitkou každé ženy. Krásné nehty si během chvíle vytvoříte i v pohodlí domova a bez nutnosti návštěvy manikérky. Řiďte se našimi radami a pochlubte se manikúrou jako od profesionála!

Jak na_1

1.     Zkraťte nehty do požadované délky

Krásnovlásky, ruku na srdce. Která z vás už někdy uronila slzu nad zlomeným nehtem? Aby měly všechny nehty stejnou délku, použijte kleštičky na nehty. Pokud vám zatím ve sbírce chybí, sáhněte po nůžkách na nehty. Nehet vždy stříhejte na vícekrát. Zamezíte tím jeho nechtěnému narovnání.

2.     Sáhněte po pilníku

Buďte nekompromisní ke všem hrbolům a nerovnostem! Uchopte pilník s jemným povrchem a zapilujte nehty do požadovaného tvaru. Už víte, který zvolíte? Oválný, kulatý nebo hranatý tvar?

pexels-photo-332046

3.     Zjemněte nehtové lůžko

Na nehtové lůžko naneste olejíček, který zabrání záděrám a nechtěným trhlinkám. A vy se budete moct pochlubit jemným a hladkým lůžkem.

4.     Dopřejte rukám vodní lázeň

Naplňte misku vlažnou vodou a nehty máčejte přibližně pět až deset minut. Kůžička okolo nehtů změkne a bude se vám s ní daleko lépe pracovat. Pokud si nechcete ruce zbytečně máčet, skočte si do vany nebo do sprchy. S rukama pracujte ve chvíli, kdy budou ještě teplé a vlhké.

5.     Vezměte si na pomoc pomerančové dřívko

Uchopte dřívko a jemně s ním kůžičku zatlačte. Nevyvíjejte zbytečně velkou sílu, abyste nepoškodili povrch nehtu. Kůžičku nikdy nestříhejte. Díky ochranné funkci totiž zamezuje průniku bakterií do těla.

6.     Ať se lesknou!

Leštítko vyhladí a zarovná poškozený nehet. Během chvíle vykouzlíte na nehtech přirozený lesk.

7.     Věnujte se i pokožce

Aplikujte na ruce hydratační krém a jemně ho do kůže vmasírujte. Vyživíte nejen okolí nehtů, ale i pokožku rukou.

8.     Hrajte si s barvami

Nejdříve naneste podkladový lak, se kterým zabráníte nevzhlednému zbarvení nehtů. Po důkladném zaschnutí nehty nalakujte oblíbenou barvou a finálně je ještě přetřete vrchním ochranným lakem. Zvýšíte jejich odolnost, pevnost i lesk.

care-clean-close-up-939835

9.     Pečujte o nehty i zevnitř

Odstranit napáchané škody jen z povrchu nehtu nestačí. Aby bylo na čem stavět, doplňte tělu potřebnou dávku vitaminů a minerálů, které nehty vyživí. Sáhněte po doplňku stravy Curapil, který je založený na přírodní bázi. Zpevnění nehtů se dočkáte už po pár týdnech jeho užívání.

 

Kterou barvu na svých nehtech nosíte nejraději? Podělte se s námi o fotografii na našem Facebooku.