Aminokyseliny pro vlasy: Důležitější, než byste čekaly

Aminokyseliny hrají zásadní roli při růstu a kvalitě vlasů. Bez těchto látek se zkrátka nehty, vlasy ani pokožka hlavy neobejdou. V dnešním článku zjistíte, proč jsou aminokyseliny pro zdraví vlasů tak důležité.

Amino

 

Aminokyseliny zabraňují vypadávání vlasů

Trápí vás vypadávání vlasů nebo lámání nehtů? Vyzkoušejte sílu aminokyselin! A jak celý proces funguje?

Aminokyseliny tvoří základní stavební složku všech bílkovin. Bílkoviny společně s keratinem utváří vlasové vlákno a dodávají vlasům pevnost a sílu. Pokud se k vlasovým folikulům nedostane dostatek aminokyselin, sníží se produkce nebo síla keratinu. Vlasy padají, méně rostou a šediví.

Jak můžu odhalit nedostatek aminokyselin?

  • Vlasy vypadávají a rostou daleko pomaleji
  • Jsou hůře odolné vůči vnějším faktorům
  • Obtížněji se rozčesávají a lámou se

L-cystein udrží vlas pohromadě

Tělo využívá k produkci bílkovin více než 20 aminokyselin, kdy nejvýznamnější z nich jsou pro vlasy i nehty L-methionin a L-cystein.

L-cystein se řadí mezi hlavní aminokyseliny, které se podílejí na tvorbě keratinu. S jeho pomocí dochází ke zpevnění vlasů a zároveň i k podpoře jejich růstu. A jak si L-cystein lépe představit?

Zkuste se chvíli dívat na vlas jako na lano spletené z několika pramenů. Aby tyto prameny držely pohromadě, je potřeba je spojit svorkami. Svorka (neboli aminokyselina L-cystein) udrží vlas pohromadě.

L-methionin regeneruje vlasy i nehty

L-methionin, stejně jako L-cystein, je jednou z aminokyselin, která podporuje tvorbu bílkovin. Pokud vlasy trpí jeho nedostatkem, dochází k jejich vypadávání.

L-methionin snižuje lámavost vlasů a dodává jim sílu. Kromě toho regeneruje i nehty a vlasovou pokožku. V přírodní formě se vyskytuje například v obilovinách, ořeších, rybách, jogurtu nebo v mase.

Doplňte vlasům potřebnou dávku aminokyselin

Pokud se tělo potýká s nedostatkem aminokyselin, je nezbytné je nejprve doplnit. Až potom vlasům pomůže další přísun vitamínů a minerálů.

Abyste tělu dodaly potřebné množství aminokyselin, doporučujeme užívat doplňky stravy pro růst a kvalitu vlasů a nehtů. Čím kvalitnější výživu zajistíte, tím budou pevnější a zdravější.

 

Tip ze světa krásnovlásek: Sílou přírodních aminokyselin jsme se inspirovali i my při výrobě doplňku stravy Curapil. Vyzkoušejte tablety na přírodní bázi a přirozeně obnovte zdraví i krásu vlasů a nehtů.

800_7192

 

Inspirujte se proměnami spokojených zákaznic na našem Facebooku a zažijte i vy #curapileffect na svých vlasech. Přidejte se do světa krásnovlásek!