Aprílové počasí a vlasy? Nenechte se napálit!

Střídání teplot, déšť, vlhkost, vítr… to všechno jsou nepřátelé vašich vlasů, kteří na vás v dubnu číhají. Nenechte se jimi zastrašit! Po přečtení našeho dnešního článku budete vědět, jak před nimi vlasy ochránit.

april-cover

Copak vlasům hrozí?

Pojďme se na ty škůdce podívat zblízka! Jak mohou vašim vlasům ublížit?

  • Střídání teplot vaše vlasy oslabuje a zima i vyšší teploty způsobují vysušování a lámání.
  • Čepice a šály vlasy cuchají a lámou – pod čepicí se navíc mohou nadměrně mastit.
  • Déšť a vlhkost způsobují krepatění vlasů a to, že nedrží tvar.
  • Vítr vlasy protivně rozfoukává všude kolem a oslabuje

A teď ta pozitivnější část: jak na aprílové počasí vyzbrojit?

rainbow-2891221_1920

Hydratujte a vyživujte

Zdravé vlasy zvládnou (téměř) všechno. Proto dbejte na dostatečnou hydrataci a vyživení, jen tak zabráníte oslabování, lámání a docílíte toho, že vlasy nebudou tolik krepatět a lépe udrží tvar.

Základ je kvalitní šampon a kondicionér. Zkuste naši nerozlučnou dvojku s arganovým olejem, extraktem z aloe, keratinem a D-panthenolem.

Ochraňujte

Ať už je venku na šálu, nebo na letní šaty, nezapomeňte na ochranné přípravky. Ty pomůžou vašim vlasům odrazit útoky šály i UV záření.

Stavte se u kadeřnice

My víme, že vás bolí zkracovat své krásné vlasy byť jen o centimetr. Věřte ale, že jim to prospěje. Nechte si zastřihnout poničené konečky, aby se vlasy dál netřepily, a ošklivé počasí na vás nemůže. Kadeřnice vás na apríl připraví i vhodnou vlasovou maskou.

Neubližujte si špatným hřebenem

Vítr a déšť znamenají, že budete potřebovat vlasy častěji upravovat. Nejvyšší čas pořídit si pořádný hřeben. Obyčejným plastovým hřebenem vlasy zbytečně ničíte – a pak mají zvládat apríl! Přečtěte si, jak kvalitní hřeben vybrat.

Vyberte vhodnou čepici

Pokud vás v dubnu zastihne počasí na čepici, sáhněte po takové, která vám z účesu neudělá nevzhlednou placku. Čepice by měla být z prodyšného materiálu a pokud možno trochu volnější. Těsná čepice vám vlasy uplácne, tahá za ně a zvyšuje maštění.

attractive-beauty-casual-919374

 

Tip: Než se vydáte ven do aprílového počasí, přečtěte si našich našich 5 tipů proti lámání vlasů!