Dokonale nedokonalý drdol snadno a rychle

Drdol_blog 3

„Messy bun“ neboli rozcuchaný drdol není jen praktickým účesem na doma – na veřejnosti zdobí třeba i slavné osobnosti. Přečtěte si, kde vznikl, kam se dá nosit a jak si ho můžete vytvořit i vy.

Kdy a kdo začal drdol nosit

Nejstarší zmínku o drdolu najdeme už ve starověkém Řecku a Římě. Ženy nosily vlasy vyčesané nahoru a doplňovaly je sponkami ze zlata. Dalšími zeměmi, ve kterých se drdol stal součástí tradiční kultury, jsou Čína1 a Japonsko. Tam byl běžný u žen i mužů až do začátku 20. století. V Česku nosily jeho uhlazenou verzi i naše babičky, a to z praktických důvodů. Vlasy měly vždy upravené a snadno se daly schovat pod šátek, když se chystaly do kostela nebo na tržiště. Celosvětově populárním se stal tento účes v 60. letech 20. století a zůstal velmi oblíbeným dodnes – jen v modernější podobě.

Perfektní drdol za každé situace

Drdol je účes, který se hodí pro jakoukoliv příležitost. Můžete ho totiž různě upravovat a přizpůsobovat tomu, kam se chystáte.

  • Doma – Uklízíte, vaříte, nebo jen odpočíváte a nepotřebujete mít dokonalý účes? Pak je pro vás rychlý a nedbalý drdol ideální. 
  • Práce – „Messy bun“ se skvěle hodí i do práce. Jeho elegance a ležérnost totiž nevzbuzuje přílišnou pozornost.
  • Ples – Protančete celou noc bez neustálého upravování vlasů. Stačí je svázat do uhlazeného drdolu a je to.
  • Rande – Užijte si romantické odpoledne se svou polovičkou. Upravená a krásná.
  • Nákupy – Jdete nakoupit, vyzvednout balíčky na poště a ještě pro děti do školky? Vytvořte si drdol. I v tom shonu budete vypadat pěkně, a navíc vám nebudou padat vlasy do očí. 

    3 typy drdolů a jak na ně

    Vaše vlasy jsou bez objemu a nenarostou víc než po ramena? Nemáte čas na účesy, jejichž příprava zabere i hodinu? Udělejte si drdol, který zvládnete doma, bez pomoci a za pár minut. 

    1. Copatý drdol pro vlasy bez objemu

    Pokud vám příroda nenadělila husté vlasy, vytvořte si nadýchaný drdol. Vlasy si uvažte do culíku a upleťte točitý cop. Prameny z něj lehce povytáhněte, tím nabyde na objemu. Pak cop zamotejte do drdolu a máte hotovo.

    Copaty-drdol

    Zdroj: Pinterest.com, Hair.cm

    2. Drdol s pomocníkem

    Nebojte, nemusíte k asistenci přemlouvat přítele ani kamarádky. Stačí vám jednoduchá pomůcka – výztuž, která dodá drdolu správný tvar. Podívejte se na fotonávod a budete mít dokonalý drdol raz dva.

    Curapil tip: Nemáte doma vyztužovací pomůcku? Seženete ji v kdejaké drogerii. Pokud ale nemáte cestu kolem a chcete mít drdol hned, využijte ponožku. Stačí jí ustřihnout špičku a zarolovat ji do tvaru donutu.

    drdol-pomocnik

    Zdroj: Pinterest.com, Idearioblog.com

    3. Rychlý drdol

    Jeden bleskový trik jsme si nechali na konec. Jak na něj? Chytněte vlasy, zamotejte je a výsledný drdol připněte pinetkami. Tento vteřinový drdol chce sice trochu cviku, ale až získáte ten správný grif, zamilujete si ho pro jeho jednoduchost a rychlost.

    rychly-drdol

    Zdroj: Pinterest.com, Stylesatlife.com

    Čím účes vylepšit

    Drdol je skvělý, protože se s ním nemusíte dlouho trápit – na druhou stranu může působit obyčejně. Jak ho povznést mezi krásné účesy, které budou chtít i ostatní ženy?

    • Použijte místo klasické gumičky barevný šátek.
    • Připněte si do vlasů květiny.
    • Experimentujte s pletenými copánky
    • Udělejte si místo jednoho rovnou dva.

    Podpořte své vlasy

    Aby byl krásný účes, musí být krásné i vlasy. Nezapomínejte proto na kvalitní péči. Ta začíná u správné volby hřebenu i techniky mytí a sušení. Dopřejte vlasům každý den wellness s přípravky Curapil. Šampon a kondicionér s vysokým obsahem kofeinu jim zajistí zdravý vzhled. Regenerační sérum s kyselinou hyaluronovou a keratinem se postará o jejich vitalitu a lesk. Pro snadnější rozčesávání zvolte Vyživující sprej, který navíc nádherně voní. A nezapomeňte ani na dostatek živin zevnitř – důležité vitamíny a minerály se skrývají ve 100% přírodních Curapil tabletách. Objevte jejich účinky a zažijte #curapileffect jako desetitisíce našich spokojených zákazníků.

    Zdroje:
    Traditional Ancient Chinese Hairstyles History . Online. Newhanfu. Dostupné z: https://www.newhanfu.com/15138.html. [cit. 2024-03-14].