Vyrobte si domácí masky na vlasy bez špetky chemie

Propojte kulinářský svět s péčí o vlasy. Umíchejte si domácí vlasové masky, které jsou přírodní a zcela bez chemie. A navíc při jejich ochutnávce neohrozíte své zdraví. Vzhůru do příprav!

image-1211-2018-08-10

Hydratační maska s příchutí Řecka

Léto dalo vlasům pořádně zabrat – jsou suché a bez života. Dopřejte jim hydrataci a umíchejte si hydratační masku s nádechem řecké kuchyně.

Ze spíže a lednice si vytáhněte:

  • řecký jogurt (postačí dvě lžíce)
  • lžíci medu
  • lžíci olivového oleje
  • lžíci citronové šťávy

Všechny suroviny vložte do misky a míchejte do doby, dokud se ingredience nespojí. Směs naneste na umyté a ručníkem prosušené vlasy. Nechte přibližně hodinu působit.

Poté masku smyjte a naneste šampon a kondicionér. Aplikaci opakujte podle potřeby i dvakrát do týdne.

Zajímavost ze světa krásných vlasů: Hlavní výhoda masek z přírodních surovin spočívá v tom, že si můžete dovolit překročit dobu působení. Čím déle, tím lépe! Takže i když se vám podaří usnout u oblíbeného seriálu s maskou na vlasech, žádné riziko jim nehrozí.

 

Spása ze zahrádky pro vlasy bez lesku

Začínají vám na zahrádce uzrávat dýně? Při jejich zpracování si odložte pár kousků bokem. Dýně díky obsahu vitamínů A, C, zinku a draslíku zanechává vlasy hebké.

Připravte si:

  • hrnek oloupané dýně
  • dvě lžíce medu
  • koupací čepici nebo igelitový sáček

Dýni pomocí tyčového mixéru rozmixujte na kaši a přimíchejte med. Vzniklou masku naneste po celé délce vlasů a nezapomeňte ji vmasírovat až ke kořínkům. Vlasy zabalte do sáčku nebo čepice a nechte působit alespoň 20 minut.

Masku z vlasů důkladně vypláchněte teplou vodou a použijte šampon a kondicionér.

pumpkin-1678889_1920

Chmelová maska pro objemnou hřívu

Pivo nejenže skvěle chutná, ale hodí se i při péči o vlasy. Pokud bychom se vám snažili namluvit, že po vypití škopku piva budete mít krásné vlasy, asi bychom vám lhali. :-) Zkuste raději aplikovat pivo na vlasy zvenčí a přesvědčte se o jeho objemném účinku sami.

Nachystejte si:

  • banán
  • vejce
  • lžíci medu
  • přibližně 130 ml světlého piva

V misce rozmačkejte banán na kaši a rozklepněte do něj vajíčko. Směs šlehejte do hladké hmoty, přidejte med a pivo. Všechny suroviny důkladně smíchejte. Masku naneste po celé délce vlasů a vmasírujte ji i do pokožky.

Po hodinovém působení masku důkladně smyjte a vlasy umyjte šamponem, případně kondicionérem.

Zajímavost ze světa krásných vlasů: Sílu pivovarských kvasnic využíváme i při výrobě doplňků stravy Curapil. Hádejte proč? Látky v kvasnicích totiž regenerují vlasy a nehty a obnovují jejich krásu.

 

S kokosem v boji proti třepícím se konečkům

Trápí vaše vlasy roztřepené konečky nebo se zacuchávají? Nenechte je zvítězit a vyrobte si jednoduchou masku s obsahem kokosového mléka. Kokos nejenže vlasy uzdraví, ale zároveň je i krásně provoní.

Potřebujete:

  • 300 ml kokosového mléka
  • tři lžíce šťávy z citronu

Suroviny smíchejte ve velké míse nebo lavoru. Namočte do směsi vlasy a dbejte na to, aby se dostala do kořínků i k pokožce. V tomto případě zavolejte na pomoc klidně své děti nebo partnera. Nechte alespoň 5 minut účinkovat a poté vlasy zabalte do ručníku.

Po půlhodině vlasy opláchněte a naneste šampon a kondicionér.

food-3062139_1920

Tip pro krásnovlásky: Víte, že přírodní suroviny najdete i v našem šamponu a kondicionéru? Jejich základem jsou přírodní mycí látky z kokosového oleje, kofein a arganový olej. Navíc neobsahují žádné silikony, sulfáty ani parabeny.

 

Chcete se pochlubit vlastním receptem na vlasovou masku? Napište nám do komentářů na Facebooku a svěřte se nám, jak maska zachránila vaše vlasy.