Aloe vera: Vitamínová bomba pro vlasy i pokožku hlavy

Trápí vás suché a zničené vlasy a přemýšlíte, jak je vrátit zpět do života? Vezměte si na pomoc aloe vera. Zatočíte s neduhy a uzdravíte vlasy silou přírody. Ukážeme vám, jak na to!

image-484-2018-08-22

Přes 30 účinných látek v aloe vera

Aloe vera se právem řadí mezi nejdůležitější léčivé rostliny na světě. Na trhu se vyskytuje v podobě 100% šťávy, gelu nebo jako složka v kosmetických přípravcích. Snadno si ho ale vypěstujete i u sebe doma. Tušíte, co dělá rostlinku tak léčivou?

Aloe vera obsahuje přes 30 účinných látek. Řadíme mezi ně vitamíny A, B, C, D i E, kyselinu listovou, hořčík, chrom, zinek a další enzymy. Kromě toho ukrývá i aminokyseliny, které urychlují vstřebávání bílkovin.

První pomoc pro poškozené vlasy

Léčivá rostlina si poradí s akné, popáleninami i bodnutím hmyzem. Kromě toho posílí imunitu a upraví zažívání. A jak prospěje vašim vlasům?

  • Rozlučte se s polámanými konečky! Používáním aloe vera zvýšíte pružnost vlasů a zamezíte jejich lámání.
  • Trápí vás lupy? Už nemusí. Účinné složky pozitivně působí na vlasovou pokožku a účinně léčí lupy.
  • Pravidelným používáním přípravků s extraktem z aloe vera zabráníte nadměrnému maštění vlasů.
  • Léčivá rostlina obnoví poškozenou vlasovou tkáň, urychlí růst vlasů a zamezí jejich vypadávání. Vraťte vlasům jejich krásu!
  • Aloe působí jako silný antioxidant a vyživí vlasy i v nečistých podmínkách.

Jeho výhoda spočívá i v možnosti aplikace na přírodní a barvené vlasy. Při pravidelném užívání aloe vera se brzy dočkáte na svých vlasech pozitivních změn.

OFAQ5D0

Tip pro krásnovlásky: Extrakt z aloe vera najdete i v šamponech a kondicionérech Curapil. Společně s dalšími účinnými látkami snadněji proniká do hloubky vlasu a uvolňuje póry na pokožce hlavy. Aminokyseliny získají prostor pro obnovu poškozené tkáně a vyživí vlasy i pokožku.

Pěstujete doma aloe vera? Vyrobte si domácí vlasový zábal

Krásnovlásky, vypěstovaly jste si doma rostlinku aloe vera, ale nevíte, co s ní? Vyrobte si z dužiny listů třeba domácí masku na vlasy. Poradíme vám, jak na to.

  1. Podle hustoty vlasů uřežte z rostlinky jeden až tři listy. Pro hodně husté vlasy doporučujeme použít listy tři.
  2. Uchopte ostrý nůž a odřežte zelenou slupku od dužiny. Snažte se odřezat slupku co nejtenčí.
  3. Dužinu důkladně rozmixujte v mixéru, dokud nevznikne hladká kaše.
  4. Kaši přeceďte, aby se oddělila od bílých usazenin. Kdybyste tento krok vynechaly, bílé částečky by se uchytily do vlasů.
  5. Než se kaše přecedí, skočte si umýt vlasy šamponem.
  6. Přecezenou směs vmasírujte do vlasů. Soustřeďte se na celou jejich délku, ale i na kořínky a konečky.
  7. Vlasy zabalte do potravinové fólie nebo čepice. Chvíli na ně foukejte horký vzduch, aby se aktivovaly účinné látky.
  8. Po 10 až 20 minutách vlasy pořádně opláchněte vodou.

Tip pro krásnovlásky: Jak zvýšit účinek běžného kondicionéru? Přimíchejte k němu gel z aloe vera. U vlasové kosmetiky Curapil se tímto krokem trápit nemusíte. Extrakt z aloe vera už totiž obsahují.

 

Krásnovlásky, užíváte i vy přípravky na vlasy s obsahem aloe vera? Podělte se s námi o své zkušenosti do komentářů na našem Facebooku.