S kódem COSMO15 nyní získáte 15% slevu na celý váš nákup!

Jak na krásné vlnky pomocí kulmy

Vlnky_blog3

Kdo má rovné vlasy, chce vlnité, a naopak. Naštěstí žijeme v technologicky vyspělé době a lokny, vlny i prstýnky může mít během chvíle kdekdo. Zjistěte, jak na to, a oslňte okolí dokonalým účesem. 

Kromě toho vám prozradíme třeba to, jak kulmu vybrat nebo na co si dát při jejím používání pozor.

Rozvlňte svůj look na tři způsoby

1. Nadýchaný účes s klasickou kulmou

Klasickou kulmu měla doma kdysi téměř každá žena. Pokud vám ještě zůstala někde ve skříni, nevyhazujte ji. Dokážete s ní totiž vytvořit nádherné vlnky. Sice to vyžaduje na začátku trochu cviku, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Klasicka-kulma

Zdroj: Pinterest.com, Samvilla.com

2. Princeznovské lokny s kónickou kulmou

Tato kulma patří mezi nejoblíbenější – vytvoříte s ní totiž jak malé prstýnky, tak krásné velké lokny. Podívejte se, v čem spočívá ten fígl.

Konicka-kulma
Zdroj: Pinterest.com, Onecrazyhouse.com

3. Vlny jako z 30. let s trojkulmou

Za půl hodiny musíte odejít na rande, schůzku či do práce a ještě nemáte upravené vlasy? Zachrání vás trojkulma, se kterou si vytvoříte jemný vlnitý účes cobydup.

Trojkulma
Zdroj: Pinterest.com, SpoiledStore.com

Na co si dát pozor

Odejít z domu s dokonalým účesem je skvělý pocit. Nezkazte si ho některou z častých chyb při používání kulmy.

  • Nezapomeňte na ochranné rukavice – chápeme, že se těšíte na rande a nechcete přijít pozdě. Dávejte si ale pozor, ať vás to nestojí spálené prsty.
  • Nastavte správnou teplotu – pokud zvolíte moc vysokou teplotu, můžete si vlasy zničit. Vaše cesta tak povede spíš ke kadeřnici než na schůzku.
    • Teplotu do 150 °C nastavte u velmi slabých vlasů.
    • Do 170 °C můžete natáčet vlasy jemné a řídké.
    • Při teplotě do 200 °C se nemusíte bát kulmovat normální vlasy.
    • A teplotu do 240 °C zvolte pro velmi pevné a odolné vlasy.
  • Nejdříve vlasy ošetřete – teplo vlasům nesvědčí. Proto byste na ně měli před kulmováním, žehlením i fénováním nanést přípravek pro tepelný styling, který je ochrání.
  • Nenatáčejte si mokré vlasy – za mokra jsou totiž citlivější a mohly by se poškodit. Která kulma je nejlepší? To záleží na tom, co od ní očekáváte. Chcete rychlý účes, model za pár korun nebo třeba možnost zvolit si velikost loken? Abyste se při výběru neztratili, srovnali jsme tři nejběžnější typy za vás.

Která kulma je nejlepší?

To záleží na tom, co od ní očekáváte. Chcete rychlý účes, model za pár korun nebo třeba možnost zvolit si velikost loken? Abyste se při výběru neztratili, srovnali jsme tři nejběžnější typy za vás.

Srovnání

Základem krásného účesu jsou zdravé vlasy

Kulma vám pomůže s účesem, ale o vlasy se musíte postarat sami. Myslete proto na správnou péči, a to zevnitř i zvenku. Jejich pevnost a vyživení podpoříte 100% přírodním doplňkem Curapil DUO s obsahem pečlivě vybraných vitamínů a minerálů pro zdraví vašich vlasů. Šampon a kondicionér se spolu s regeneračním sérem postarají o jejich vitalitu a lesk.

Objevte účinky našich přípravků na vlasy a zažijte #curapileffect jako desetitisíce spokojených zákazníků.

Účes s trojulmou
Zdroj: Pinterest.com, Target.com