Keratin a D-panthenol: nerozlučná dvojka pro zdravé vlasy

Stejně jako Bonnie a Clyde tvoří legendární dvojku. Víte, kterou slavnou dvojici ze světa vlasové kosmetiky máme na mysli? Řeč je o keratinu a D-panthenolu! Odpoutejte na okamžik pozornost od filmových hrdinů a zjistěte, čím tato dvojice vlasům prospívá.

blog_keratin_uvodka

Keratin v roli zedníka: Opraví a zahladí vlasové trhliny

Víte, co si pod představit pod pojmem keratin? V zásadě jde o pevnou stavební bílkovinu, která tvoří až 88 % vlasové struktury. Množství keratinu v koříncích zároveň ovlivňuje kvalitu, růst, ale i výslednou podobu vlasů. Keratin jsme do kosmetických přípravků Curapil přidali i my. Tušíte proč?

Přenesme se na okamžik do světa zedničiny. Pokud chcete opravit prasklinu ve zdi, pravděpodobně ji zatmelujete. Na stejném principu funguje i keratin, který zaplňuje trhliny ve vlasovém vláknu. Výsledkem je opravený a vyhlazený vlas.

 

Zajímavost ze světa krásných vlasů: Řadíte se mezi #rovnovlásky nebo #kudrnovlásky? Pokud vás příroda obdarovala rovnými vlasy, znamená to, že je keratin na celém vlasovém váčku rozmístěný rovnoměrně. Pokud jste majitelkou krásných kadeří, keratin je na vlasech uspořádán nepravidelně. V důsledku toho rostou vlasy různými směry.

beautiful-casual-cute-206582

Předcházejte poškození vlasů s D-panthenolem

Mezi nejpoužívanější vitamin ve vlasové kosmetice patří D-panthenol. Své prvenství si hrdě vybojoval díky dobrému vstřebávání. Víte, čím dalším je pro vlasy prospěšný?

  • Hydratuje vlasové vlákno
  • Zlepšuje rozčesávání vlasů a zbaví vás nepříjemného cuchání
  • Zamezuje lámání vlasového vlákna, ale i dalšímu poškození
  • Nastartuje růst a dodá vlasům nádherný lesk

Zajímá vás, jak spolupracují keratin a D-panthenol? D-panthenol se díky svým vlastnostem výborně váže na keratin a posiluje vaše vlasy.

 

Tip ze světa krásnovlásek: Zajímá vás, jak ovlivňuje vlasovou strukturu kofein, pivovarské kvasnice nebo topinambur? Koukněte se na naše dřívější články.

57

Ověřte blahodárné účinky keratinu a D-panthenolu na svých vlasech i vy! Vyzkoušejte přírodní šampon a kondicionér Curapil.