Mořská voda a vlasy? Solte, ale nepřesolte

Pokud se tento rok chystáte k moři, nezapomeňte si s sebou zabalit i ochranné přípravky. Stejnou péči, kterou věnujete pokožce během pobytu u moře, byste totiž měli poskytnout i svým vlasům. Jak působí mořská sůl na vlasové vlákno? Zabíjí, nebo vyživuje?

vlasyamore

Mořská voda, vítr a UV záření = smrtící kombinace pro vlasy

Samotná mořská sůl vlasům neškodí. Pokud ji ale zkombinujete se škodlivým UV zářením a mořským vánkem, problém je na světe. Vlasy jsou tvrdé a dehydratované. Proč k tomu dochází?

Mořská sůl na sebe váže molekuly vody a z vlasového vlákna vytahuje jeho přirozenou vlhkost. Důsledkem jsou suché vlasy bez lesku.

Zajímavost ze světa krásných vlasů: Patříte mezi blondýnky? Jestli ano, trojkombinace vám uškodí nejvíc. Odbarvené a světlé vlasy se rychleji vysušují a zacuchávají. Pokud jste černovláska, pravděpodobně vám barva vlasů vybledne. Snadno se tak může stát, že přijedete z dovolené se světlejším odstínem barvy.

 

Jak odstranit sůl z vlasů?

Soli ve vlasech se nejlépe zbavíte použitím jemného šamponu. Nařeďte ho vodou a naneste na celou délku vlasů. Ovšem pozor – hlavu při nanášení nemasírujte! Pokožka je totiž po zásahu slunečního záření citlivější. Nezapomeňte vlasy hydratovat a po jejich umytí naneste vlasovou masku.

girl-3343914_1920

Mořská sůl jako šampon z přírody

Mořská sůl se sama o sobě vyznačuje pozitivními účinky. Nejenže zlepšuje kvalitu vlasů, ale zároveň i čistí pokožku hlavy. Proč mořskou sůl aplikovat na vlasy?

  • Eliminuje tvorbu lupů a čistí pokožku hlavy
  • Odstraňuje z vlasů mastnotu a špínu
  • Redukuje zbytky chemikálií po použití vlasových přípravků
  • Vytváří přirozené a lesklé vlnky

 

Vybavte se na pláž

Ještě dříve, než se vydáte na pláž, naneste na vlasy ochranné přípravky. Pořiďte si třeba opalovací sprej na vlasy, který jednoduše nastříkáte po celé jejich délce.

Zároveň doplňte vlasům potřebnou dávku vitamínů, které vlasy vyživí zevnitř. Vyzkoušejte třeba přírodní doplněk stravy Curapil s obsahem pivovarských kvasnic, kofeinu a topinamburu.

Po nanesení ochranných přípravků si vlasy sepněte do culíku, případně si zapleťte dva copánky. Vlasy vám nebudou mořským vánkem lítat okolo hlavy a zabráníte i nechtěnému cuchání. Culík příliš neutahujte, ať vlasy neškrtíte.

 

Tip: Nevíte, jakými vlasovými přípravky se vybavit na léto? Mrkněte se na naše rady, které jsme pro vás sepsali v dřívějším článku.

 

 

Krásnovlásky, chystáte se v létě k moři? Podělte se s námi o fotku svých vlasů po návratu z dovolené na Facebooku.