4 tipy na pletené copy krok za krokem

Nudí vás klasický zapletený cop a přemýšlíte, jak svůj účes oživit? Mrkněte na naši inspiraci a vyzkoušejte jeden ze čtyř pletených copů, se kterými uděláte zaručenou parádu. Krásnovlásky, který se stane vaším favoritem?

513

#1 S francouzským copem za pravou Pařížanku

Milujete Francii a chcete vypadat jako pravá Pařížanka? Vsaďte na francouzský cop! Při jeho pletení se ale obrňte trpělivostí. A to hlavně tehdy, pokud ho pletete poprvé.

Jak na to? Sčešte na temeni hlavy menší culík. Tím zabráníte nechtěnému vypadávání vlasů. Uchopte střídavě z každé strany pramínky vlasů a postupně je propleťte nad prostředním pramenem. Na závěr vlasy stáhněte gumičkou a zafixujte lakem na vlasy. Voilà, francouzský cop je na světě!

francouzský cop ano

Zdroj: Pinterest.com, huffingtonpost.com

#2 Jaký je opak francouzského copu? Holandský!

Slyšeli jste někdy o holandském copu? Tento účes skvěle padne i majitelkám řidších vlasů. Při jeho pletení postupujete stejně jako u francouzského copu. Jediný rozdíl spočívá v tom, že pramínky splétáte pod středním pramenem zespodu, nikoliv nad ním. Ve finále vlasy z copu lehce povytáhněte. Objem a 3D efekt je rázem zaručený!

holandský cop

Zdroj: Pinterest.com, barefootblonde.com

#3 Trik s gumičkami? Použijte je při pletení copu

Kreativitě se meze nekladou! Gumičky se hodí nejen na svazování vlasů, ale i na pletení copu. Nevíte, jak na to? Koukněte se na návod a vytvořte trendy účes během chvilky.

gumičkový cop

Zdroj: Pinterest.com, fashionhairstyles.info

#4 U rybího copu si vystačíte jen se dvěma pramínky

Mysleli jste si, že cop zapletete vždy jen ze tří pramínků? Opak je pravdou. Vyzkoušejte poměrně snadný a elegantní rybí cop. Stačí rozdělit vlasy na dvě poloviny a zaplést střídavě z vnější strany do vnitřní pramínek po pramínku. Nezapomeňte cop pořádně utáhnout, aby pevně držel.

rybí cop

Zdroj: Pinterest.com, prettydesigns.com

 

Rada na závěr: Copánky z krátkých vlasů se pletou poměrně těžko. Na většinu z nich potřebujete delší vlasy. Aby rostly rychleji, dopřejte jim potřebnou dávku vitamínů a minerálů.

 

Krásnovlásky, který z účesů vás nejvíc zaujal? Nezapomeňte se pochlubit svým copem na našem Facebooku.