Rozhovor s kadeřnicí Leonou: Jak na výživu vlasů a jejich domácí péči?

Pamatujete si kadeřnici Leonu? V minulém rozhovoru, který vyšel před několika lety, jsme nakousli, co je při péči o vlasy důležité a jaké chyby nejčastěji ženy dělají. V dnešním článku bychom se proto rádi zaměřili na domácí péči a výživu vlasů. Tedy co mají ženy dělat, aby získaly krásné a zdravé vlasy.

 

rozhovor-kadernice3

 

Jak vy sama pečujete o své vlasy? Máte vlastní triky, které doporučujete svým zákaznicím?

Triků jsem nasbírala za svou praxi spoustu. Trendy, technologie a svět se ale stále vyvíjí a vše jde dopředu. Náročnost klientů i náročnost kadeřníků na sebe samých se stále zvyšuje. Krásné zdravé vlasy však pořad zůstávají. Spíše bych to ale nazvala známkou společenské nutnosti. Nicméně pro laika je dost těžké se zorientovat, co je pro vlasy opravdu dobré a co je jen dobře mířený marketing na dnešním přesyceném trhu.

 

Hodně žen vůbec netuší, co jejich vlasy potřebují, a tak sáhnou po špatných přípravcích, které mohou na vlasech nadělat paseku. Jak podle vás samy ženy poznají, po čem jejich vlasy prahnou? Existuje na to nějaký kadeřnický “fígl”? :-)

Myslím, že každá žena pozná na omak, když nejsou její vlasy zrovna v ideální kondici. Lámou se, jsou suché, drsné, tvrdé nebo naopak jako pavučinka.

S klientkou vždy provedu diagnostiku vlasů a pokládám ji otázku: Co si myslíte o svých vlasech? Dle toho můžu doporučit i vhodný šampon. Velmi důležité je nepodceňovat stav pokožky hlavy a nezapomínat na vhodný jídelníček.

 

Co je podle vás při domácí péči to nejdůležitější a neměly by to ženy podceňovat? A čeho by se měly naopak vyvarovat?

Sama bez kvalitního šamponu, masky a oleje nemůžu fungovat. Jsou to pro mě jedny z nejdůležitější věci, na kterých nešetřím a vybírám je vždy dle momentální potřeby. A samozřejmě myslím i na to, co dopřávám svému tělu za živiny. A čeho by se měli vyvarovat? Určitě časté tepelné úpravy vlasů. Přepalování vlasů kulmou, žehličkou či fénem nastaveným na vysoký stupeň. V neposlední řadě vlasům a všeobecně tělu neprospívá stres a nevyvážená strava.

 

Když jsme u té výživy, jak podle vás může strava ovlivnit kvalitu a růst vlasů? Které potraviny, látky či vitamíny a minerály jsou podle vás pro růst a kvalitu vlasů důležité?

Krása a zdraví vlasů nezáleží pouze na výběru kvalitního šamponu. Společně s pletí a nehty odrážejí vlasy celkový zdravotní stav a odhalují náš životní styl. Doporučuji proto nezačínat s péčí o vlasy v koupelně na poličce s přípravky, ale už v kuchyni. Je důležité, jaké doplňky svému tělu dopřáváme. Co našim kadeřím prospívá nejvíce? Všeobecně je velmi prospěšná kyselina listová, vitamín A, B, C, hořčík, zinek, selen. Na pružnost a elasticitu želatina a kolagen. Vlasy se méně lámou a jsou navíc pružnější. Důležité jsou také bílkoviny (protein) a biotin. Právě nedostatek těchto prvků a látek má často na svědomí křehké a lámavé vlasy bez života.

 

Prémiová výživa vlasů

Každá tableta Curapil DUO obsahuje dvě originální receptury, které v sobě kombinují několik přírodních výtažků a vyváženou směs vitamínů a minerálů – selen, zinek, biotin. Dohromady vše tvoří originální českou formuli Curapil Complex, která působí blahodárně na vlasy, nehty i pokožku hlavy.

Vyzkoušejte nejnovější doplněk stravy a zažijte i vy #curapileffect. V každém balení se nachází 3měsíční kúra = 90 tablet.

 

curapil_-_web_-_banner

 

Prohlédněte si blíže Curapil DUO

 

 

 

 

Zkušenosti zákaznic

Pomohli jsme stovkám žen ke krásným a zdravým vlasům. Přečtete si jejich recenze, které nám zaslaly na Facebook:

recenze_hankarecenze_jana

recenze_maximrecenze_katerina