5 tipů, jak se starat o vlasy v létě

 

Znáte to. Dovolená, moře, bazén, pláž, to vše si užíváme plnými doušky. Ale co na to naše vlasy? Taky chtějí prázdniny! Věděli jste, že 15 % vlasu tvoří voda, kterou sluneční paprsky vypařují a vlas se vysušuje? Hydratace je tedy nesmírně důležitá nejen pro vaše tělo, ale i vlasy. Máme pro vás 5 tipů, jak se o ně v létě co nejlépe postarat, aby vypadaly pořád krásně. 

 

 

1. DOKONALÁ VÝŽIVA

 

Přes léto je vhodné doplňovat vitamín A (rajče, mrkev, vejce, ryby, meruňky), vitamíny skupiny B (listová zelenina, klíčky, jogurt, celozrnné produkty), vitamín H (vaječné žloutky, játra) a vitamín E (mandle, ořechy, semínka). Dále je důležité doplňovat minerály (zinek, železo, hořčík), které jsou blahodárné pro naše tělo. Dopřejte svým vlasům také kvalitní vnější péči a vybavte se přírodními séry na bázi olejů. Jejich regenerační složení dodá vlasům potřebnou výživu, zabrání vysušování, lámání či kroucení. Pokud vás trápí zničené vlasy a roztřepené konečky, zkuste použít kvalitní bezoplachové regenerační sérum s obsahem kyseliny hyaluronové, keratinem a hydratačními oleji. Jeho výživné složení krásně posílí a zregeneruje vlasové vlákno do hloubky. Vyzkoušejte také vyživující masky a zábaly, po kterých budou vlasy na první pohled silné a obnovené. 

Tip na lesklé vlasy: Aplikujte kokosový či tělový olej, který vlasy nádherně vyživí a provoní.  Poskytnete tak svým vlasům přírodní péči, kterou si zaslouží. 

 


  

2. JEMNÉ ROZČESÁVÁNÍ 

 

Během léta často nosíme culíky a drdoly, ve kterých jsou vlasy víc náchylné k lámavosti. Zvolte raději volnější účesy. Při rozčesávání vlasů pak buďte velice šetrní. Aplikujte před procesem vlasový krém, který vám rozčesávání velmi usnadní. Pokud se chystáte na pláž, můžete si do kabelky přibalit vyživující sprej na vlasy. Růžový zázrak s extra dávkou keratinu a kolagenu navrátí vlasům pevnost, pružnost a zdravý lesk. Skvěle také pomůže při rozčesávání.  

Pořiďte si kvalitní hřeben, který je velmi podstatný. Jemně vlasy rozčesávejte postupně od konečků směrem ke kořínkům a nepoužívejte silné tahy. 

Tip: Pokud chcete opravdu kvalitní a šetrný hřeben, zvolte kartáč s přírodními (například kančími) štětinami. Výhoda přírodních kartáčů spočívá v tom, že jsou k vlasům velmi šetrné a zbytečně je nepoškozují.



 

 

3. PAUZA OD BARVENÍ

 
Zkuste to v létě tolik nepřehánět se stylingem a barvením. Především před dovolenou. Vliv slané vody a horkého slunce nedělá vlasovým vláknům dobře. Ztrácí veškerou záři a lesk. Raději si nechte zastřihnout konečky a zvolte co možná nejjemnější péči s méně zatěžujícími přípravky. 

Tip: Místo barvení - výživná maska. Vyrobte si doma zdravou a jednoduchou masku. Sáhněte po ingrediencích jako je banán, olivový olej, vejce, aloe vera, heřmánek nebo avokádo. Postarají se o báječnou hydrataci vlasového vlákna a zároveň je krásně provoní.

 

 

 

4. Bez žehličky a fénu

Kombinace slunce a tepelných úprav nedělá vlasům dobře, jsou pak velmi vysušené a tím pádem i křehčí a lámavější. Netrapte je v létě nadměrným foukáním či žehlením a raději je nechte přirozeně uschnout. Pokud se neobejdete bez fénu, místo horkého vzduchu použijte studený. Po prvním prosušení vetřete do vlasů přípravky, které se postarají o ochranu vlasů při fénování. Během fénování kontrolujte vlasy prsty, neměly by být příliš horké a drsné na omak. Pokud se tak stane, přesušili jste je a díky tomu se pak rychleji lámou a mastí. 

Tip na fénování: Objem vlasů získáte i bez tužidla a to pomocí difuzéru, který je v běžné výbavě vašeho fénu. Skvělá je také funkce ionizace fénu, která dodává vlasům vlhkost. 

 

 

 

5. Ochrana před sluncem 

Silné UV záření velmi podporuje vysušování a ztrátu elasticity vlasového vlákna. Následuje nechtěné lámání. U blondýnek navíc často dochází k nežádoucímu vyblednutí barevného odstínu. Používejte kosmetické produkty s UV filtrem, které vytvoří potřebnou ochranu. Ideální je speciální sprej s UV filtrem. Čeká-li vás celý den na slunci, nezapomínejte na ochranu hlavy a vyhledávejte stinná místa. Ochráníte tak nejen vaši citlivou pokožku hlavy a vlasy, ale vyhnete se především nepříjemnému úpalu. 

Tip: Buďte stylová a pořiďte si letní klobouk nebo volně uvázaný šátek. Vlasy budou dýchat, poskytnete jim potřebnou ochranu před sluncem a navíc budete vypadat velmi elegantně a šik.  

 

 

 

Letní tip pro vás: 

Vyzkoušejte během léta zvýhodněnou sadu pro péči o poškozené vlasy, se kterou ušetříte 95 Kč. Obsahuje dvouměsíční vlasovou kúru tablet Curapil a regenerační bezoplachové sérum Curapil. Ideální péče o poškozené a oslabené vlasy náchylné ke třepení a lámání.