Krásná pleť v každém věku

 

 

Naše pleť se mění společně s naším věkem, a proto vyžaduje v každé fázi života trošku jinou péči. Mladá pleť je pružná, pevná a hydratovaná, každým rokem však ztrácí tyto vlastnosti a začnou se objevovat první vrásky. Nikdo zatím neumí zastavit čas, avšak proces stárnutí lze efektivně zpomalit. Ať už životním stylem, stravou nebo kosmetickou péčí. Čím dříve začnete, tím lépe. Správné použití kosmetických výrobků je základem zdravé a krásné pleti bez vrásek. Vhodné produkty volíme dle typu naší pleti a věku. 

 


JAKÝ TYP PLETI MÁTE?

 

Podle typu pleti si zvolíte nejen správnou kosmetiku, ale i vhodnou pravidelnou péči. Vybrané kosmetické přípravky aplikujte krouživými pohyby na obličej, krk a dekolt, na který je taktéž dobré myslet.

 

Na mastnější pleť jsou vhodné lehčí krémy, které pokožku nezatěžují. Ideální je použít antibakteriální péči pro problematickou pleť. Tyto přípravky šetrně odstraní nečistoty, stahují póry a oživují pokožku vašeho obličeje. 

 

Suchá pleť miluje hydrataci. Zaměřte se tedy na krémy a séra s bohatým hydratačním složením. Měly by obsahovat co nejvíce účinných složek s ureou, kyselinou hyaluronovou a ceramidy. Pro opravdu intenzivní hydrataci pleti použijte hydratační pleťové sérum nebo booster. Jednou týdně si pak dopřejte hydratační pleťovou maskou. 

 

Citlivá pleť potřebuje kosmetiku bez syntetických látek a parfemace. Pořiďte si tedy vhodné kosmetické výrobky, které se zaměřují na citlivou pleť a zkontrolujte si jejich složení.




 

 

JAK SE STARAT O PLEŤ VE 20

 

V tomto věku je pleť pružná a bez vrásek, což trochu svádí k tomu, že mladé ženy péči o pleť podceňují. Bez pravidelného čištění se pleť zanáší mastnotou a nečistotami, začnou se na ní objevovat černé tečky, akné nebo pigmentové skvrny. Vyvarujte se tomuto nepěknému vzhledu a vytvořte si rutinu pravidelného čištění pleti - ráno i večer. Velmi vhodné je používání micelární pleťové vody a osvěžujícího čistícího gelu. Tato aktivita se vám dvojnásobně vrátí, obzvlášť za dalších 20 let. Pro běžnou péči si vystačíte s lehkými denními krémy s ochranným UV faktorem a antioxidanty, které pleť ochrání před znečištěným ovzduším. Všechny tyto body splňuje denní krém Curapil, který je navíc vhodný pro všechny typy pleti.  

Tip: Nepřehánějte to příliš s pobytem na sluníčku, zabráníte tak vzniku hnědých skvrn. Ty se sice neprojeví hned, ale začnou se objevovat kolem třicátého věku. Pak už je s nimi daleko těžší práce. Používejte tedy silnou UV ochranu a nenechte pleť na slunci spálit.   


 

 

 

JAK SE STARAT O PLEŤ VE 30

 

Pokud jste vstoupily mezi třicátnice, možná se vám to zdá brzy, ale již teď myslete na prevenci prvních vrásek. Na obličeji se totiž začínají objevovat jemné linky, především kolem úst a očí. Můžete také pozorovat první pigmentové skvrnky či nepěkné kruhy pod očima. Na těchto místech se často projevuje stres, únava a vyčerpání. Myslete tedy na zdravý životní styl a stravu. Do své kosmetické výbavy si pořiďte přípravky s obsahem kolagenu a kyseliny hyaluronové, které udrží pleť hladkou a pružnou. Nebojte se sáhnout po kvalitním očním krému, jako je například vyhlazující oční krém Curapil. Ten proniká hluboko do pokožky, viditelně zmírňuje vrásky a kruhy pod očima. Nezapomeňte také na ochranu před UV zářením a celodenní hydrataci pleti, kterou vám poskytne kvalitní denní krém. Během spánku si pak dopřejte vyživující a regenerační noční krém, který zpomaluje projevy stárnutí a regeneruje pleť do hloubky. 

Tip: Zastavte se na chvíli a udělejte si odpoledne jen pro sebe. Užijte si relax s příjemnou pleťovou maskou a osvěžujícím peelingem. Udělejte si příjemnou masáž obličeje pomocí face rolleru, který krásně prokrví pokožku a zmírní nežádoucí otoky. Nakonec si dopřejte kapku arganového oleje - nejcennějšího oleje na světě, jehož účinky jsou velmi blahodárné pro naši kůži i vlasy. 

 

 

 



JAK SE STARAT O PLEŤ VE 40

 

Pleť kolem čtyřicítky se začíná měnit, není tak pevná, ztrácí elasticitu a prohlubují se vrásky. Potřebujete ji hlavně hydratovat a omlazovat. Důležitá je samozřejmě kvalitní strava plná zeleniny a ryb, pravidelný pitný režim a radost do života. Svůj jídelníček můžete podpořit i vhodnými vitamíny na pleť. Například tato intenzivní pleťová výživa Curapil obsahuje všechny potřebné složky a vitamíny v jedné tabletě. Co se týče kosmetické výbavy, je dobré nepropadat panice a nezatěžovat pleť přehnanou kombinací mnoha produktů najednou. Výsledkem by pak nebyl svěží vzhled, ale drsná a šupinatá kůže. Kromě denního krému a běžných čisticích gelů, které používáte, se zkuste zaměřit na přípravky obsahující retinol a koenzym Q10. Skvěle vyplní drobné vrásky a zlepší tonalitu vaši pleti. Velmi vhodné jsou také pleťová séra, která lze aplikovat i pod denní a noční krém. Například naše hyaluronové sérum Curapil obsahuje kyselinu hyaluronovou a kolagen, díky kterým proniká hluboko do pokožky a výrazně tak zpomaluje projevy stárnutí. 

Tip: Nezapomeňte také pečovat o své ruce, které mohou projevovat známky stárnutí dříve než obličej. Dopřejte jim regenerační a hydratační krémy. Na manuální práci používejte rukavice nebo vyzkoušejte velmi účinný parafínový zábal, který zvládnete aplikovat i doma

 

 





JAK SE STARAT O PLEŤ V 50

 

Kvalitu pleti po padesátce velmi ovlivní přicházející menopauza a ubývající estrogen. Vlivem těchto hormonálních změn již organismus neprodukuje tolik elastinu a kolagenu, pokožka tak ztrácí pružnost. Nežádoucí jsou také pigmentové skvrny a hluboké vrásky, kterých stále přibývá. Ovšem, jak moc se na nás stáří projeví, záleží nejen na genetické výbavě, ale také na letité péči o náš vzhled. Zralá pleť si zaslouží velkolepou hydrataci, protože rychleji přichází o vodu, a proto je sušší a citlivější. Kromě pravidelné péče o pleť, na kterou jste zvyklí, se porozhlédněte po speciálních krémech pro zralou pokožku. Měly by určitě obsahovat koenzym Q10, který si skvěle poradí s elasticitou pleti. Vhodné jsou také speciální denní a noční krémy s anti-age účinkem. Velmi účinné a efektivní jsou také pleťová séra, která redukují vrásky a krásně vyplní pleť. Dopřejte si několikrát do týdne hydratační a vypínací pleťovou masku. Nezapomeňte na pravidelný odpočinek a spánek, v této době naše tělo regeneruje nejvíce. 

Tip: Pokud vás velmi trápí povadlá pleť, nestyďte se navštívit odborníka. V dnešní době existuje celá řada ošetření, které dokáží zázraky, například plazmaterapie nebo mezoterapie. 

 

 

 

 

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ KROKY V PÉČI O PLEŤ 

  

  • Věnujte své pleti péči a pozornost v průběhu celého života (čištění, peeling, ochrana, hydratace). Čím dřív v mládí začnete, tím budete mít ve stáří méně práce  

  • Kromě obličeje také pečujte o pokožku krku, dekoltu a rukou  

  • Používejte kvalitní kosmetiku podle typu pleti a vašeho věku 

    • Nepodceňujte ochranu pleti při opalování (UV faktor, antioxidanty) 

    • Krásná pleť začíná zevnitř - kvalitní strava, vitamíny, pohyb a životní optimismus 

     

     

    Zajímá vás, jak vypadat o 10 let mladší? Podívejte se na 5 jednoduchých tipů.