Kosmetička Aneta Voříšková: Můj tajný recept na krásu

 

Proč je kvalitní kosmetika důležitá? O tom jsme si dnes povídali s kosmetickou poradkyní Anetou Voříškovou. Prozradila nám mimo jiné, jak správně pečovat o pleť, jakých chyb se při domácí péči o pleť vyvarovat. A taky přidala svůj tajný recept na krásu.

Aneto, proč jste se rozhodla být kosmetickou poradkyní?

Z počátku jsem se chtěla stát řasovou stylistkou. K tomu jsem však potřebovala kosmetické osvědčení. Úspěšně jsem tedy absolvovala kosmetickou rekvalifikaci. A jelikož mě péče o pleť vždy zajímala, řekla jsem si, že se začnu věnovat kosmetickým službám naplno. Chtěla jsem především pomáhat a radit ženám s komplexní péčí o pleť. A to se mi splnilo. 

Proč je dobré pravidelně navštěvovat kosmetické salony? 

Pravidelná péče o pleť je velmi důležitá. Doporučuji alespoň 1x za měsíc si dopřát profesionální ošetření v kosmetickém salonu s extra péčí. Vaši pleť vám hluboce vyčistí, promasírují, vyživí a užijete si příjemný relax. Až odejdete ze salonu, nezapomínejte pak na pravidelnou domácí péči, docílíte tak dlouhodobých a viditelných výsledků. 

Prozraďte nám, jak vypadá vaše pleťová rutina.

Ráno začínám čištěním pleti tonikem, který zbaví pokožku nečistot a mazu. Tonikum vyrovná pH kůže a připraví ji pro následnou péči. Dále aplikuji kvalitní denní krém na obličej a sérum na oční okolí, které vyžaduje speciální ošetření. Poté nanáším krém s ochranným faktorem a podkladovou bázi pod make-up. Večer svou pleť ošetřím opravdu důkladně. Začnu čisticím gelem a tonikem, zbavím tak pleť nečistot získaných během dne. Následně si dopřeji vyživující olej a hyaluronové sérum. Nezapomenu také na noční krém na obličej včetně očního okolí



 

V čem ženy nejčastěji chybují, když se starají o svou pleť?

Často u žen pozoruji nesprávnou volbu produktů vzhledem k jejich typu pleti. A to zejména u čisticích kosmetických produktů. Pokožka se poté začne ještě víc mastit, nebo naopak vysušovat. Ženy tak docílí opačného efektu, než ve skutečnosti chtěly. Dalším důležitým bodem je nepodceňovat rutinu ranního čištění pleti. Ženy si často myslí, že je to zbytečné. Během noci však naše pleť prochází samočisticím procesem a vyplavuje na povrch maz. Toho je potřeba se ráno zbavit a připravit pleť na denní péči a make-up. Správné a pravidelné čištění pleti je určitě základ. 


Co vy a biokosmetika? Je to docela trend.

Mně osobně je bio kosmetika sympatická, ale záleží samozřejmě na tom, co kdo preferuje. 

Věřím v to, že když si naši předkové dokázali vytvořit účinné a zkrášlující elixíry pouze z bylinek a bez chemie, tak není důvod, proč by podobné receptury nemohly fungovat i dnes. Při výběru bio kosmetiky je vždy důležité sledovat složení a všímat si certifikátů na etiketách. Jinak se vám lehce stane, že si místo bio kosmetiky zakoupíte přírodní kosmetiku, která už může obsahovat i chemii. 

V čem spočívá zásadní rozdíl mezi levnou a dražší (kvalitní) kosmetikou?

Hlavní rozdíl je samozřejmě ve složení a v účinných složkách produktů. V levnější kosmetice se vyskytuje menší koncentrace aktivních látek, které jsou navíc i méně kvalitní. U levnější kosmetiky tedy nemůžeme očekávat větší efekt zkvalitnění pleti. Je tedy dobré investovat do kvalitnějších produktů, tato investice se vám určitě vrátí v podobě zdravé a dobře vyživené pleti.    

A nakonec nám prozraďte: Jaký je vlastně váš recept na krásu?

Tajemství je jednodnoduché. Tkví v každodenním přístupu. Pečujte o svou pleť pravidelně a ona vám to vrátí.

Co můžete pro sebe a svou pleť udělat?

  • čistěte si pleť ráno i večer,
  • udělejte si 1x týdně peeling a masku,
  • dopřejte si 1x měsíčně kosmetické ošetření v salonu,
  • zkonzultujte s kosmetickou poradkyní stav vaší pleti a následnou péči,
  • dodržujte pitný režim, vaše pleť získá potřebnou hydrataci,
  • psychická pohoda, kvalitní strava a spánek - to vše se odráží na kvalitě vaší pleti.