6 potravin, které přispívají ke kráse vlasů

Až budete přemýšlet, kterým přípravkem oživíte/posilníte/zjemníte vaše vlasy, prozkoumejte nejprve vaši kuchyň. Někdy se ty největší vlasové zázraky skrývají právě tam.

curapil cover

1.     Avokádo

Máte ráda avokádo? Až zjistíte, co dokáže s vašimi vlasy, zamilujete si ho. Díky obsahu nenasycených tuků i vitamínů A, B a C regeneruje poškozené vlasy. Místo „avo toastu“ si tak příště z avokáda udělejte výživnou masku.

Jak na avokádovou masku: Oloupané avokádo bez pecky rozmixujte, přidejte dvě lžičky medu a pár kapek olivového oleje. Masku nechte působit podle potřeby, klidně celou noc.

2.     Vajíčko

Pokud chcete lesklé, zdravé a pevné vlasy, poohlédněte se v kuchyni po vejcích. Žloutek obsahuje lecitin, který hydratuje vlasy a bílek je plný proteinů, proto zpevňuje vlasy a dodává jim lesk.

Tip: Pokud nechcete mít ve vlasech volské oko, vždy všechny masky a zábaly z vajec smývejte vlažnou vodou.

pexels-photo

3.     Majonéza

Až budete kupovat zásoby majonézy na vánoční bramborový salát, přikupte si jedno balení i na vlasy. Majonéza kombinuje výhody oleje a výše zmiňovaných vajec – vlasy hydratuje a dodává jim lesk. Hodí se však spíš pro hrubé a husté vlasy, jemnější vlasy může příliš zatížit.

Dopřejte si majonézový zábal: Na mokré vlasy naneste majonézu jako kondicionér, zabalte do potravinářské fólie a nechte působit 20 minut. Poté majonézu vymyjte a vlasy umyjte šampónem.

4.     Kokosový olej

Z kokosového oleje se stala stálice v péči o vlasy i tělo. Není divu. „Kokosák“ obsahuje kyselinu laurovou, která pomáhá k posilování vlasů. Navíc má v sobě také vitamíny E, K a železo.

Chcete mít vlasy jako Locika? Díky kokosovému oleji budou vaše vlasy lesklejší, jemnější a rychleji porostou.

pexels-photo-206296

5.     Med

Med můžete využít jako ingredienci do domácí vlasové masky i jako šampón. Dokáže zjemnit nepoddajné vlasy a jeho hydratační účinky se brzy projeví i na nejvysušenějších konečcích.

Vyzkoušejte medový šampón: Dvě lžíce medu rozmíchejte v hrnku teplé vody a krouživými pohyby nanášejte do vlasů. Nechte působit 10 minut a opláchněte.

pexels-photo-315420

6.     Droždí

Máte problém s padáním vlasů? Pokud si nejste jistá, jestli by vám slušel účes á la Bruce Willis, dejte šanci droždí. Obsahuje kyselinu listovou a vitamíny skupiny B. Maskami z droždí vlasy posílíte, urychlíte jejich růst a omezíte jejich padání.

Namíchejte si masku z droždí: Do teplého plnotučného mléka rozdrobte dvě lžíce droždí. Vytvořte kašičku, naneste na vlasy a zabalte do potravinové folie a ručníku. Masku nechte hodinu působit.

Jakými potravinami posilujete vaše vlasy? Podělte se s námi do komentářů na Facebooku.