Podzim, vlasy, SOS!

Nechcete, aby na vaše vlasy padla podzimní depka? Spolu s kadeřnicí Leonou jsme v redakci daly dohromady několik typů, jak na podzim o vlasy správně pečovat.

Jak správněusušitvlasy (4)

Pořiďte si vhodné přípravky

Po létě si vaše vlasy zaslouží speciální péči. Vlivem slunce jsou narušené a je třeba je připravit na zimu. Rozmazlete je proto kvalitními přípravky. Jestli váháte nad zázračným přípravkem, o kterém jste zatím jen snila, je ten pravý čas si ho pořídit. S podzimem vaše vlasy začne navíc trápit vítr a vlhkost, vybírejte přípravky s „anti freeze“ složkou, která zabrání jejich poletování.

 

Co na to kadeřnice? Čím víc se o vlasy staráte během roku, tím méně pocítíte na vlasech změny počasí. Používejte proto kvalitní kosmetiku a doplňky stravy, třeba Curapil. Základem péče o vlasy jsou šampón, maska a olej.

 

Proč nám vlasy padají na podzim nejvíce?

Růstový cyklus vlasů trvá zpravidla 90 dní. Z evolučního hlediska se nám bujná kštice na hlavě vyplatila především v létě, kdy sloužila jako ochrana před ostrým letním sluncem. Když si dáte dvě a dvě dohromady, zjistíte, že devadesátidenní cyklus růstu vlasů je završen kdy? Přece na podzim.

 

Co na to kadeřnice? Padání vlasů na podzim je spojeno s přírodními cykly. Jako zvířata mění srst, tak i lidé více ztrácí vlasy. Padání vlasů můžete mírně omezit vhodnými vitamíny.

  pexels-photo-54566

Pozor na špatnou náladu

Všechno souvisí se vším. Je to klišé, ale je to tak. Když budete smutná, budou smutné i vaše vlasy. A pak budete ještě smutnější, protože vaše vlasy budou nepoddajné a bez života. Začarovaný kruh.

 

Co na to kadeřnice? Všechno, co prožíváte, se projevuje na vlasech. Když jste dlouhodobě smutná nebo ve stresu, ovlivní to kvalitu vašich vlasů.

 

Mějte pod čepicí

Klobouky jsou šik, ale víte, že častým nošením pokrývky hlavy můžete narušit vlasovou pokožku?

 

Co na to kadeřnice? Když si jednou za čas vezmete klobouk nebo čepici, na vlasech to nepocítíte. Pokud si však vlasy pravidelně stahujete, napínáte neustále pokožku hlavy, což negativně ovlivňuje kvalitu vlasů.

 

Paseku s vašimi vlasy mohou nadělat i šály. Delší vlasy se jejich nošením mechanicky opotřebovávají, používejte na ně přípravky, které vlasům poskytnou ochranný film a zabrání jejich třepení.

klobouk

Vyživujte vlasy i zevnitř

Myslete na vaše vlasy i během polední pauzy. Vyměňte občas vaši oblíbenou pizzu třeba za lososa. Hlídejte si zejména přísun bílkovin a vápníku. Pokud nejíte maso, nezapomeňte doplňovat i železo. Jeho nedostatek může vést k hypochromní anemii, kterou doprovází padání vlasů.

 

Co na to kadeřnice? Do svého jídelníčku byste měly zařadit potraviny bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Zpestřete váš jídelníček rybami, ořechy, oleji nebo avokádem.

 

Jak se staráte o vaše vlasy na podzim vy? Napište nám své tipy do komentářů na Facebooku.