Atigu: Mé denní rituály pro krásnější pleť

 

 

Dominiku Sobotkovou můžete znát pod jejím instagramovým pseudonymem Atigu. Je to zkušená kosmetička, která pomohla ve své praxi stovkám žen. Protože s ní ale dlouhodobě spolupracujeme, podělila se s námi o své osvědčené a i tajné tipy a triky pro krásnou pleť. Jaké to jsou?

  

Jak vypadá tvá pleťová rutina? S čím ráno začínáš?

Nejdříve si opláchnu obličej studenou vodou. To ale samozřejmě nestačí. Sice mě krásně probere, ale chlor obsažený ve vodě pleť vysušuje. Opláchnutý obličej si osuším ručníkem – ten mám speciálně na to vyhrazený – a následně aplikuji tonikum. Následuje pleťové sérum, denní krém, nebo volím alternativu v podobě spreje/mlhy s SPF. Po vstřebání se vrhám na make-up, který volím podle preferencí a nálady. 

 

Jak se staráš o svou pleť během dne? 

Během práce s klientkami už většinou nemám tolik času věnovat se vlastní péči. V letních obdobích je rychlým a příjemným osvěžením hydratační mlha. Její výhodou je, že se dá z dostatečné vzdálenosti aplikovat i přes make-up. Mám smíšený typ pleti, takže když je má T-zóna lesklá a chystám se na posezení s kamarádkou nebo na večeři s přítelem, obličej si vždy pro jistotu přepudruji.

  


Zajímavost: Co je to T-zóna? 

Smíšená pleť bývá na některých místech sušší a jinde naopak mastnější. Ženy se smíšenou pletí nejčastěji chybují v tom, že používají přípravky pro mastnou pleť. Pleť se jim pak v T-zóně ještě více mastí a na tvářích zase nepříjemně vysušuje. Ideální péče spočívá v nanášení sér nebo krémů, které snižují tvorbu mazu. A ty se nanášejí pouze do T-zóny. 

  

  

Jak se staráš o pleť před tím, než jdeš spát? 

Vždy začínám důkladným odlíčením make-upu. Dříve jsem používala odličovadlo pro oční okolí a sólo odličovací pleťové mléko na zbytek obličeje. K mé smůle ale odličovadlo přestali vyrábět, a tak jsem se přiklonila ke dvoufázové emulzi, která je pohodlná a zároveň mě nepálí a nedráždí. Jelikož je emulze mastná, přichází na řadu tonikum.

  

A jak postupuješ dál s večerní péčí? 

Po odlíčení pleti nanáším hyaluronové sérum, případně sérum s vitamínem C. Na oční okolí používám speciální vyhlazující krém, který skvěle vyživí jemnou pleť kolem očí.  Jako poslední produkt volím noční krém s lehčí texturou, která je méně mastná a pro mou pleť je příjemnější. Čas od času používám hydratační noční masku

 

Bez čeho dalšího se ve své rutině neobejdeš? 

Jednou týdně si dopřeji exfoliační peeling a pleťovou masku. Masku si vybírám podle nálady. Většinou se přikláním k tzv. plátýnkovým nebo gelovým. Drží totiž dobře tvar, připomínají látkové a jejich výhodou je, že se nemusí umývat z obličeje – jako třeba krémové. Látkové masky navíc můžete jemně masírovat face rollerem a dopřát si tak příjemnou masáž

 

 

Jaký produkt u tebe teď nejvíc boduje? 

Naprosto geniální je výše zmiňovaná hydratační noční maska "sleeping mask", která pleť celou noc krásně vyživuje a hydratuje. Hodí se hlavně pro ženy, které trápí dehydratace pokožky. Na otoky a kruhy pod očima jsou zase skvělým pomocníkem polštářky pod oči. Ty doporučuji používat klidně i dvakrát týdně – podle potřeby a nálady. Pokud přemýšlíte nad užíváním doplňků stravy pro zlepšení stavu pleti, zaměřte se na takové, které obsahují vitamíny B, E a C – s céčkem ovšem pozor, neplatí zde pravidlo: čím více, tím lépe. 

 

Jak bychom se měli o svou pleť starat, abychom ji měli v co nejlepším stavu?

Nejdříve si ujasněte priority:

  • Co je příjemné pro mou pleť – vůně, konzistence, struktura…
  • Co mi nevyhovuje – co mě štípe, pálí, co je nepříjemné na dotek.
  • Co jsem ochotná pravidelně své pleti dopřát – masky, peelingy, séra, masáže, čištění…
  • Jaký problém chci vyřešit – pleť mám příliš mastnou, suchou, dehydratovanou, problematickou…
  • Čemu chci předejít – vráskám, akné, váčkům pod očima, unavené pleti…

 Pokud si odpovíte na všechny tyto otázky, můžete začít s hledáním ideálních produktů pro vaši pleť

 

Dáš nám na závěr nějakou radu, na co určitě nezapomenout? 

Kromě pravidelného pitného režimu, spánku a správné denní rutiny je opravdu důležitá hydratace pleti. Ta je alfou a omegou, protože dehydrovaná pleť nemá schopnost přijímat účinné látky obsažené v kosmetice. Čas od času si také dopřejte profesionální kosmetiku, doporučuji alespoň jednou za měsíc. Užijete si relax a péči přímo na míru. Kosmetička vám upraví obočí, vyčistí pleť a udělá příjemnou masáž obličeje!  


Tip: Pro SOS stavy, například když vám vyskočí pupínek v tu nejméně vhodnou dobu, mějte vždy po ruce lokální záchranu. Oblíbila jsem si tea tree kuličku, která zklidňuje zánět a vyžene "nezvaného hosta". Pokud je pupínek pouze červený bez bílé hlavičky, tak ho v žádném případě nemačkejte! Protože pak si na obličeji uděláte ještě větší paseku.

 

 

Atigu dlouhodobě využívá pro dokonalou výživu pleti - Denní a noční krém Curapil, Vyhlazující oční krém Curapil a Curapil Intensive Skin Care.