Jak na masáž pleti s face rollerem a gua shou?

 

 

 

Masážím lidé holdovali již ve starověkém Egyptě, Římě nebo v císařské Číně. Už tehdy věděli, že masírování pokožky má daleko více benefitů pro krásnější obličej a dekolt, než se na první pohled zdá. Promasírovaná pleť face rollerem a gua sha kamenem je pevnější, pružnější, a tedy i svěží a mladistvá. Ale jak na to? Nahlédněte s námi pod roušku obličejové masáže a seznamte se s jedněmi z nejstarších a nejznámějších masážních pomůcek. Vyzkoušejte tajné masážní pomůcky čínské císařovny ze 17. století. 

 

Face roller a gua sha z drahých kamenů

Masážní pomůcky tedy nejsou v kosmetickém světě žádnou novinkou. A jakou měly pomůcky podobu? Oblíbené byly například válečky a destičky z drahých kamenů. Ty dnes známe především pod názvem face roller a gua sha. Už tehdy se na výrobu používaly tvrdé nerosty odolné vodě, například jadeit či různé odrůdy křemene. My jsme se vydali stejnou přírodní cestou a pro výrobu jsme zvolili ty nejoblíbenější vzácné kameny – růženín, křišťál a obsidián

 

Růženín – kámen lásky, krásy a energie

Tento nejkrásnější křemen na světě v éterické romantické barvě je vnímán jako symbol lásky, krásy, zdraví a energie. Praví se o něm, že pomáhá lidem odpouštět, milovat a otevřít jejich srdce. Doporučujeme masážní sadu z růženínu s Hyaluronovým sérem Curapil. 

Křišťál – kámen očisty a světla 

Křišťál má vzácnou funkci mezi kameny, a tou je očista. Pomůže vám při bolestech hlavy, odstraňuje dokonce i stres a nervozitu. Zvyšuje vibrace a harmonizuje tělo. Tento kámen je také vhodné užívat před těhotenstvím. Doporučujeme masážní sadu z křišťálu s Hyaluronovým sérem Curapil.  

Obsidián – silně ochranný kámen 

Tento tmavý a tajuplný kámen má schopnost pohlcovat negativní energii z okolí. Má také velmi silnou ochranu, uklidňující účinky a odstraňuje napětí. Doporučujeme masážní sadu z obsidiánu s Hyaluronovým sérem Curapil. 

Velkou výhodou přírodních kamenů je jejich chladivý účinek, který si oblíbíte zejména při bolestech hlavy a při otocích očního okolí. Pokud byste chtěli chladivý efekt umocnit, stačí face roller či gua shu na několik minut schovat do lednice. Naopak jestli vám ledová masáž nevyhovuje, stačí váleček či destičku chvíli ohřát v ruce. 

 

 

Proč zařadit masírování pleti do své rutiny?

Masáž pleti patří k velmi příjemným procedurám, které si zamilujete už během prvních pár minut. Zvládnete ji kdykoliv doma a do pár minut. Těšit se navíc můžete i na řadu skvělých účinků. Při pravidelném prokrvování pokožky dochází k jejímu vypnutí, zjemnění prvních vrásek, zmírnění otoků, posílení obličejových svalů a zpevnění povadlé kůže

S masáží můžete začít klidně hned teď. Stačí si vyčistit obličej a jemně kroužit prsty po kůži. Pokud si však osvojíte správnou techniku lymfatické masáže, účinky budou mnohem výraznější. Obnoví se správný tok lymfy a z pleti se začnou odvádět toxické látky. Právě ty jsou zodpovědné za časté kožní neduhy, jako jsou například pupínky a akné. Správnou masáží tak pokožku nejen prokrvíte, ale i pročistíte.

Jaké jsou denní rutiny kosmetičky Atigu? Tyto denní návyky vám pomohou zlepšit vaši pleť

 

 

Jak na masáž obličeje krok za krokem

Face roller a gua shu používejte na vyčištěnou pleť 2–3krát denně po dobu 5–10 minut. Nejvhodnější je masáž provádět ráno před nanesením make-upu, nebo večer po odlíčení. Obě pomůcky si rovněž skvěle rozumí s pleťovou kosmetikou. Můžete tak spojit masáž s jejich aplikací a zajistit si tak dokonalé zapracování do pokožky. Na váleček a destičku netlačte. Jemnými pohyby přejíždějte po jednotlivých částech obličeje, krku a dekoltu. Pro maximální účinek doporučujeme použít nejprve váleček, poté gua shu.

1. Čelo

Čelo vždy masírujte od středu směrem doleva nebo doprava. Začněte od linie vlasů a pomalu přejíždějte směrem k uchu. Opakujte 3–6krát ve stejné oblasti. Pomalými jemnými pohyby takto promasírujte celou oblast čela.

Ilustrace 3

2. Oči

Pomocí malého válečku nebo gua sha destičky masírujte zlehka víčka a dolní část očního okolí. Postupujte v pásech od koutku oka k uchu. Pokud vás trápí otoky nebo nateklá víčka, doporučujeme zchladit masážní pomůcku před použitím na chvíli v lednici.

Ilustrace 2

3. Nos, rty a brada

Velkým válečkem přejíždějte směrem od nosu k uchu. Pokračujte horním rtem, dolním rtem a bradou. Od brady rolujte váleček podél linie dolní čelisti až pod ušní lalůček. Poté zopakujte celý proces na druhé straně.

Ilustrace 5

 

4. Čelist a krk

Od středu brady pohybujte válečkem či destičkou směrem ven a nahoru po tvářích. Při masáži krku začněte uprostřed pod bradou a širokým válečkem přejíždějte směrem ke klíční kosti a po stranách krku. Při masáži pleti, krku a dekoltu obecně platí, že vždy postupujeme směrem od středu těla ven (snažíme se pleť vypnout).

Ilustrace 1

 

Toužíte pro pevné a pružné pokožce, zkuste bioaktivní mořský kolagen! Zde se o něm dozvíte více

 

5. Když vás bolí hlava a dutiny

Face roller a gua shu můžete použít i na rychlou úlevu od bolesti hlavy či dutin. Navlhčete žínku a na 10 vteřin ji umístěte do mikrovlnné trouby. Přiložte na čelo, oči a lícní kosti. Prohřejete tak dutiny a uvolníte obličejové svaly. Pak použijte malý masážní váleček a rolujte s ním těsně nad obočím, středem tváře a pokračujte směrem dolů až pod lícní kosti.

 Ilustrace 4

Čištění a péče o masážní pomůcky

Údržba face rolleru a gua sha je velmi jednoduchá a rychlá. Vystačíte si s jemným hadříkem a čistou studenou, až vlažnou vodou. Masážní sadu z pravého růženínu, křišťálu nebo obsidiánu jemně otřete hebkým vlhkým hadříkem a poté vysušte. Po vyčištění nechejte obě pomůcky chvíli na vzduchu, aby zcela uschly. Face roller a gua shu nikdy neomývejte horkou vodou a ani je do vody neponořujte. Myslete na to, že jsou z přírodního nerostu. Nevystavujte je proto ani agresivním chemikáliím, čisticím prostředkům, hrubým kartáčům a drátěnkám, které by mohly narušit jejich hladký povrch.

 

 

Hloubkové zapracování kosmetiky

Masážní pomůcky doporučujeme používat společně s pleťovou kosmetikou. Díky prokrvení a jemným pohybům dojde k preciznějšímu zapracování do pleti. Krémy a séra se lépe vstřebávají a proniknou i do hlubších vrstev pokožky. Pokud vás masírování pleti zaujalo a rádi byste jej zařadili do své rutiny, připravili jsme pro vás základní sadu face rolleru a gua sha a zvýhodněnou masážní sadu, která obsahuje Hyaluronové sérum + face roller + gua sha varianty z růženínu, křišťálu nebo obsidiánu