Mořský kolagen: zachránce pevné a pružné pokožky v každém věku

 

Už dávno neplatí, že kolagen berou jen starší lidé na klouby nebo sportovci pro lepší regeneraci těla. Je také zásadním pomocníkem v boji proti projevům stárnutí. Kolagen umí zatočit s roztřepenými nehty a poradí si i s padáním vlasů. Je to ale hlavně superhrdina, který udrží vaši pokožku vypnutou, zářivou a hebkou. Kde všude je kolagen potřeba a proč není nikdy pozdě ho pravidelně doplňovat? 



Co je kolagen a jak v těle funguje? 

„Lepidlo“ našeho těla. I tak by se dalo kolagenu říkat. Je to nerozpustná bílkovina, která se nachází ve všech pojivových tkáních našeho organismu. Kolagen tedy tvoří důležitou součást nejen kloubů a šlach, podstatný je také pro cévy, pleť, vlasy a nehty. Věděli jste, že kolagen dokonce tvoří 95 % lidské kůže? 

Od 25. roku věku ale naše tělo tvorbu kolagenu zpomaluje a od 40. roku ji úplně zastaví. A kolagen v těle si vesele ubývá a ubývá a s tím přichází tolik nechtěné projevy stárnutí. Ztráta pružnosti pokožky a bolest kloubů a svalů jsou jen špička ledovce. Úbytek kolagenu může i za vrásky, padání vlasů a třepení nehtů! 

 



Typy kolagenu

A zapeklitosti s kolagenem nekončí. Není jen jeden! Každý z jeho typů se specializuje na jinou část našeho těla a pro vypnutou pokožku bez vrásek nebo bolavé klouby je nutné vybrat si ten správný. 

 

Kolagen I. typu

Tvoří až 90 % veškerého kolagenu v našem těle. Je to nejběžnější typ kolagenu, který se nachází ve všech pojivových tkáních. Zajišťuje pružnost a pevnost nejen kůže, ale i cév, šlach, a dokonce ho najdeme i v kostech a zubech.

Kolagen II. typu

Tento typ se nachází především v kloubech a chrupavkách (třeba v meziobratlových ploténkách). Své místo má ale i v dalších částech těla – tenhle kolagen je vlastně i jakousi „kostrou“ našich orgánů!

Kolagen III. typu 

Nachází se v buňkách pokožky celého těla. Je zodpovědný za pružnost, pevnost a vitalitu naší kůže. Když stárneme, přeměňuje se postupně v I. typ. To ale neznamená, že by ho naše tělo přestalo potřebovat.

 



Jak snadno doplnit kolagen?

Přirozené zdroje kolagenu jsou třeba ryby, hovězí vývar z kostí, živočišná želatina nebo přímo vepřová kůže. Asi nic, co byste jedli (nebo chtěli jíst) každý den. Často se tak stává, že naše tělo už kolagen nevyrábí a my nejsme schopni mu dodat dostatek této důležité bílkoviny ve stravě. Tak co teď? 

 

Nejlepší kolagenový doplněk stravy

Zapomeňte na hovězí nebo vepřový. Nejlepší kolagen pro lidské tělo je podle posledních poznatků rybí neboli mořský kolagen typu I a III. Pyšní se nejlepší vstřebatelností ze všech a výsledky po pravidelném užívání jsou neuvěřitelné. Jeho efekt dokonce zkoumali i vědci, kteří potvrdili, že se rozhodně nejedná o placebo! 

Tyto účinky se však projeví, jen když je získán z těch nejkvalitnějších zdrojů. A právě takový je Curapil Bioaktivní mořský kolagen. Neobsahuje žádná sladidla ani konzervanty, abyste jeho sílu pocítili naplno. Je navíc získaný patentovanou metodou hydrolýzy. To znamená, že jsme kolagen rozložili do té nejvstřebatelnější, a tedy pro vaše tělo nejlepší, možné formy.

 

 

Skvělou zprávou také je, že mořský kolagen můžete své pleti dopřát jednoduše každý den. Zachovali jsme ho totiž v té nejčistší podobě. Žádné nepříjemné pachuti se ale nemusíte vůbec obávat. Je bez chuti a má neutrální vůni, a tak nezáleží, jestli ráno pijete vodu s citronem, nebo čaj. Můžete si jej přimíchat kamkoliv a vykročit každý den vstříc zářivější pleti a pevnějším vlasům a nehtům

 

Bioaktivní mořský kolagen Curapil v bodech

  • Je v té nejvstřebatelnější formě pro lidské tělo.
  • Neobsahuje sladidla, konzervanty ani další aditiva.
  • Posílí vaše nehty a zabrání jejich třepení.
  • Vlasy přestanou padat a budou zářivé od kořínků ke konečkům.
  • Pleť bude déle hydratovaná a bude zářit mládím.
  • Zvýší pružnost, pevnost a odolnost pokožky po celém těle.
  • Pomůže i proti bolestem svalů, šlach a kloubů.

 

 

 

S čím kolagen kombinovat? 

Účinky kolagenu můžete ještě podpořit dalšími produkty vyvinutými na míru všem problémům, které ženy často trápí. Kolagen násobí efekt kapslí Curapil Intensive Skin Care, takže jej ocení i ženy s problémovou pletí. Vaše pokožka totiž bude mít více síly bojovat proti nedokonalostem.

Chcete mít ještě krásnější a lesklejší vlasy? Užívejte společně s kolagenem i náš bestseller Curapil Original, který obsahuje unikátní kombinaci vitamínů a minerálů přesně sestavenou na míru pro unavené vlasy bez života. 

Pro rychlejší růst vlasů a nehtů zase mořský kolagen zkombinujte s doplňkem stravy Curapil DUO. S vylepšenou dvojí formulí Curapil Complex tak budete mít splnění snu o krásných dlouhých vlasech na dosah. Vsaďte na sílu přírodních doplňků stravy Curapil a zažijte konečně jaké to je, porazit čas! 



 

Co si z toho vzít?

Úbytek kolagenu je u každého individuální, ale obecně můžeme říct, že od 30. roku je potřeba tělu pomoci s jeho doplňováním. Rychlá a jednoduchá cesta je kolagen ve formě prášku, ale jsou i další menší krůčky, kterými tělu pomůžete v boji se ztrátou pružnosti:

 

  • Jezte vitamín C. Pro správnou funkci kolagenu v těle je zásadní vitamín C, který se podílí na jeho tvorbě. Jezte tak dostatek potravin jako jsou citrusy, paprika nebo brokolice.
  • Pozor na cukr. Vyhněte se časté konzumaci rafinovaných sacharidů a cukru – tyto látky zabraňují obnově kolagenových buněk, které se za běžných okolností dokáží samy „opravit“.
  • Mažte se. Pokud se rádi opalujete na sluníčku, nezapomeňte na opalovací krém s ochranným faktorem. Bez něj si totiž snížíte produkci nového kolagenu a ještě si zaděláte na vyšší riziko vzniku rakoviny kůže. 
  • Omezte stres a kávu. Vyhněte se i kouření. Kofein, kouření a přílišný stres snižují v těle tvorbu kolagenu, což může vést k rychlejšímu výskytu vrásek a jejich prohloubení.