Kofein: životabudič (nejen) pro vlasy

O pozitivních účincích pivovarských kvasnic a topinamburu jste se už mohli v našem blogu přesvědčit. Věděli jste, že v šamponech a kondicionérech Curapil si své místo zaslouženě vybojoval i kofein? Uvařte si šálek kávy, usaďte se a nahlédněte pod slupku kávových zrnek!

Kofein

Horká voda násobí účinek kofeinu

Zázračné účinky kofeinu znali naši předkové už v době kamenné. Zjistili, že žvýkáním listů nebo kůry některých rostlin se zlepšuje jejich pozornost a značně zvyšuje výkonnost. Až mnohem později došli k závěru, že zalitím kávovníku horkou vodou se účinek kofeinu násobí.

Kofein najdete v semenech, listech, ale i v plodech kávovníku. Určité množství obsahují i čajové listy nebo kakaovník. V dnešní době je kofein velmi oblíbený. Kvůli stimulačním účinkům se přidává i do energetických nebo colových nápojů.

vlasy_kava_2

Velkou popularitu zaznamenal i v kosmetických přípravcích.

  • Chcete mít krásnou a hladkou pokožku? Kofein prokazatelně redukuje projevy celulitidy a strií. Zlepšuje stav pokožky a zpevňuje ji. Kromě toho i zvyšuje cirkulaci krve.
  • Obnovte buňky poškozené UV zářením a dostaňte je zpět do kondice! Kofein zároveň pokožku preventivně chrání před slunečními paprsky.
  • Rozlučte se s „pytlíky“ pod očima. Díky hydratačním účinkům snížíte otoky okolo očí.

Probuďte své vlasy do krásy

Zažeňte unavené vlasy jednou provždy! Kofein je životabudič nejen pro tělo a pokožku, ale i pro vlasy. Pokud vypijete denně pět šálků kávy, krásné hřívy se nedočkáte. Kofein dodejte vlasům zvenčí, a to použitím přípravků s obsahem kofeinové složky.

  • Kofein podporuje růst vlasů, a proto ho najdete i v šamponech a kondicionérech Curapil. Navíc kombinací bio arganového oleje a extraktu z aloe vera dodáte vlasům žádoucí objem.
  • Rozlučte se s plným kartáčem vlasů a zabraňte jejich nežádoucímu vypadávání. Nechte přípravek působit alespoň tři minuty, aby mohly všechny kofeinové složky proniknout až k vlasovým kořínkům.
  • Nezapomínáme ani na vaše muže! Speciálně pro ně jsme totiž vyvinuli řadu šamponů a kondicionérů Curapil, které díky ještě vyššímu obsahu kofeinu podpoří růst i hustotu pánských vlasů. 

 

Zajímavost ze světa krásných vlasů: Vědecké studie dokazují, že lokální kofeinová léčba zvyšuje růst vlasových folikulů až o 46 %.

 

Krásnovlásky, používáte i vy přípravky Curapil s obsahem kofeinu? Podělte se s námi o fotku svých krásných vlasů na Facebooku!