Konjaková houbička: přírodní poklad pro čistou pleť i pokožku

 

Lepšího pomocníka pro důkladné, a přesto šetrné vyčištění pleti jen stěží najdete. 100% přírodní, plně rozložitelné, vhodné i pro citlivou pleť, antibakteriální. O čem je řeč? Přece o konjakové houbičce! Seznamte se s touto kosmetickou pomůckou, která by ve vašem vybavení pro péči o pleť rozhodně neměla chybět.

Kde se konjaková houbička vzala?  

Původ konjakové houbičky hledejte v tropických deštných pralesích – je totiž vyrobená z rostliny konjak (zmijovce indického), která je rozšířená v tropických oblastech od západní Afriky přes Asii, Austrálii až po Polynésii. Z podzemní hlízy (cibule) této rostliny se vyrábí mouka, která má své využití v kuchyni, medicíně i kosmetice, především je ale důležitá pro své léčivé a antibakteriální schopnosti. Při výrobě houbiček se do směsi před jejím ztuhnutím mohou přidat další pleti i pokožce prospěšné látky, jako je zelený či růžový jíl, kurkuma, bambusové uhlí apod. Houbička je tak vyrobena pouze ze surovin přírodního původu – nejen že je tak ideální volbou pro veškeré typy pleti (včetně citlivé či problematické), ale poté, co vám doslouží, můžete ji téměř beze zbytku recyklovat

 

Jaké je její tajemství?

Pokud jste někdy na dotek zkoušela suchou konjakovou houbičku, nejspíš se vám zdála pro jakékoliv použití na obličej příliš tvrdá a drsná – zkrátka vhodnější spíše pro péči o ztvrdlou kůži na nohách. Před namočením je konjaková houbička skutečně tvrdá jako pemza, jakmile ale nasákne vodou, nejen že se výrazně zvětší, ale především se stane perfektně jemnou a měkkou, ideální pro použití na pleť. Díky své unikátní konzistenci s tisíci drobnými póry dokáže vyčistit pleť naprosto dokonale, aniž by jí jakkoli ublížila.

I bez použití jakékoliv kosmetiky či dalšího přípravku má houbička sama o sobě jedinečné čisticí a antibakteriální schopnosti, díky kterým zbaví vaši pleť veškerých nečistot, odumřelých kožních buněk, přebytečného mazu a potu i hlubších usazenin, které se ukrývají v kožních pórech. Navíc působí jako velmi jemný peeling, který napomůže detoxikaci pleti a podpoří krevní oběh. Při pravidelném používání navíc vyrovnáte pH pleti, odstraníte většinu černých teček a napomůžete pórům, aby zůstaly co nejdéle čisté. Mimo to předejdete tvorbě akné a jiným kožním nedokonalostem. Pleť při pravidelném používání konjakové houbičky zůstává barevně sjednocená, pevná, pružná a kožní buňky zůstávají mnohem déle aktivní (pomaleji stárnou). 

Jak konjakovou houbičku používat?

Návod na použití je zcela jednoduchý a brzy se stane přirozenou součástí vaší každodenní skin care rutiny. Stačí houbičku před použitím na pár minut namočit do vlažné vody, čímž změkne a stane se perfektně hebkou a vláčnou. Poté houbičkou krouživými pohyby jemně masírujte odlíčenou a vyčištěnou pleť, nezapomeňte ani na krk a dekolt. Vzhledem k funkčnímu složení samotné houbičky ji můžete používat bez dalších kosmetických produktů. Skvěle si ale rozumí i s odličovacími a čisticími pěnami. Pleť po použití zůstane čistá, rozzářená a připravená na další péči. Po použití houbičku dostatečně opláchněte v čisté vodě a vymačkejte z ní veškerou vodu – nikdy houbičku neždímejte, narušila byste její strukturu a houbička by se brzy začala drolit. Následně ji nechte zavěšenou volně vyschnout. Díky její antibakteriální povaze se nemusíte obávat vzniku plísní či množení nepříjemných bakterií. 

TIP: Konjaková houbička je skvělým pomocníkem i při smývání pleťových masek. O to více času ale poté věnujte důkladnému vyprání houbičky v čisté vodě. 

Konjaková houbička vydrží tisíce použití, rozloučit byste se s ní měla v momentě, kdy se začne i po namočení drolit. Takto odepsanou houbičku pak můžete snadno recyklovat – stačí z ní odstranit poutko pro zavěšení a jednoduše zkompostovat.

 Proč by měla být vaší volbou číslo jedna? 

Vedle svého 100% přírodního původu (mimo jiné i nulového dopadu na životní prostředí) a nízké pořizovací ceny si vás houbička získá svou jemností a jednoduchým použitím. Především ale vaší pleti poskytne bezkonkurenční péči

  • hloubkově a důkladně vyčistí i velmi zanesené póry 
  • odstraní odumřelé kožní buňky jemně, ale pečlivě 
  • pleť přirozeně zvláčňuje a vyživuje 
  • je vhodná pro každodenní použití
  • je ideální pro všechny typy pleti (včetně citlivé a problematické) 
  • zpomaluje projevy stárnutí 
  • napomáhá udržovat přirozené pH pleti
  • je 100% rozložitelná a vegan

A navíc ji můžete využít i v péči o pokožku celého těla!