Podzimní výkyvy počasí odnáší i vaše vlasy. Braňte se!

Babí léto prudce střídá sychravé a deštivé počasí. Stejně jako trpí naše imunita, trpí změnou počasí i vlasy. Tušíte, jak je ochránit před podzimními plískanicemi? Vše se dozvíte v našem článku.

image-2666-2018-11-02

Neodsouvejte podzimní péči o vlasy na druhou kolej

Déšť, sychravé počasí, výkyvy teplot. To je jen pár splínů, kterým na podzim vystavujeme svůj organismus, ale i vlasy. Když se venku ochladí, přizpůsobíme své oblečení počasí. Ale jakou péči v této chvíli věnujeme vlasům?

Starejte se o vlasy stejně jako o zbytek svého těla. Často se stává (ať už z nedostatku času nebo jiných důvodů), že tuto péči podceňujeme. A co je výsledkem?

Vlasy na podzim ztrácí svou poddajnost, slábnou, třepí se a díky pokrývce hlavy se i rychleji mastí. Mezi další nástrahy patří i zvýšená tvorba lupů a padání vlasů.

Tip ze světa krásnovlásek: Tušíte, proč vlasy na podzim více vypadávají? To se dozvíte v našem článku Podzim, vlasy, SOS!

pietro-tebaldi-559941-unsplash

Vybavte se na podzim a poskytněte vlasům první pomoc

Abychom pomohli každé krásnovlásce zachovat zdravé vlasy, sepsali jsme několik rad, které je ochrání před podzimními plískanicemi. Pojďme si je postupně poodhalit:

  1. Zapomeňte na každodenní mytí vlasů. Pokud vlasy myjete během chladného počasí každý den, dají vám to brzy pocítit. Snažte se kosmetické přípravky z vlasů oplachovat vlažnou vodou.
  2. Nejdříve proschnout, potom až fén. Jestli zrovna nutně nespěcháte na neodkladnou schůzku, nechte vlasy nejdříve přirozeně uschnout. Pokud vám budou po delší době připadat stále vlhké, dosušte je fénem.
  3. Podzim? O důvod víc navštívit kadeřníka. A legálně! :-) Začněte další roční období s čistým štítem a zajděte si ke kadeřnici, která odstraní roztřepené konečky. Vaše vlasy budou rázem lehčí, zdravější a silnější.
  4. Vyhněte se častému žehlení vlasů. Znáte to – ráno si před zrcadlem pracně vytvoříte neodolatelný účes, vyjdete ven a začne pršet. Vlhké počasí promění vyžehlené vlasy zpět na neposedné vlny. Nezatěžujte vlasy používáním kulem a žehliček, ztrácí tím svou přirozenou hydrataci.
  5. Vyživujte vlasy od základu. Pouze vnější péče nestačí. Dodejte vlasům potřebné vitamíny a minerály i zevnitř formou doplňků stravy na přírodní bázi a do jídelníčku zapojte více masa, ryb, mléčných výrobků a oříšků.

800_7404

Nepodceňte prevenci, vyberte si vhodnou vlasovou kosmetiku

Když se začne blížit chřipková sezóna, zvýšíte přísun vitaminů, abyste snížily riziko nákazy. Jak se zachovat v případě ochrany vlasů?

Pořiďte si šampon a kondicionér s přírodními výtažky, které vlasy ochrání, vyživí a zregenerují. Navíc vlasy při mytí nezatěžují a jsou k nim šetrné. Pravidelnou aplikací dodáte vlasu základní stavební látky, které zacelí jeho poškozené části.

 

 

 

A jak velkou péči věnujete vlasům na podzim vy? Nezapomeňte sledovat náš Facebook, kde se dozvíte, jak našim zákaznicím pomohly zachránit poškozené vlasy produkty od Curapilu.

 

Zkušenosti zákaznic

Pomohli jsme stovkám žen ke krásným a zdravým vlasům. Přečtete si jejich recenze, které nám zaslaly na Facebook:

recenze_hankarecenze_jana

recenze_maximrecenze_katerina