Víte, proč zbožňujeme bambucké máslo?

Určitě jste o něm slyšela, ale možná jste ho ještě nevyzkoušela. Proč je bambucké máslo tak oblíbené, říkáte si? Máme pro vás krátkou a dlouhou odpověď.

Ta krátká je: Bambucké máslo je hotový zázrak pro vlasy a pokožku celého těla. Je přírodní a nemá žádná „ale“.

Chcete slyšet delší odpověď? Přečtěte si dnešní článek. Ale varujeme vás, hrozí, že se do bambuckého másla také zamilujete.

Příběh „shea butter“ začíná v Africe před stovkami let

Bambucké máslo se tradičně vyrábí v Africe, nejvíc Ghaně a Senegalu. Tak jako u makadamiového oleje, o kterém jsme vám už psali, je na začátku vysoký strom a jeho ořechy. Strom se jmenuje máslovník africký a jeho ořechy obsahují okolo 50 % tuku.

Místní ženy čekají, až ořechy samy popadají na zem. Pak je sesbírají, oloupou, vaří je a suší, aby mohly rozbít skořápku a vyndat jádra. Ta čeká pražení, mletí a proplachování. Tak se z nich dostane tuk, který se vaří, dokud nezíská hustou konzistenci.

Tímto způsobem se bambucké máslo vyrábí po staletí – a s tím, jaký je o něj teď zájem, se hned tak vyrábět nepřestane. Není v něm žádná chemie, za jeho účinky stojí jen spousta ruční práce.

 

Bambucké máslo je univerzální pomocník do vaší koupelny.

Bambucké máslo je univerzální pomocník do vaší koupelny.

 

Tip pro krásnovlásky: Chcete mít jistotu, že svou pokožku nezatěžujete chemií? Místo krémů s obsahem bambuckého másla (u kterých se jeho podíl liší) sáhněte po čistém bambuckém másle. Máme ho pro vás: bez chemie, jen 100% přírodní produkt pro vaši pleť a vlasy.

 

Hojí, chrání, regeneruje

A co jsou tedy ty zázračné účinky bambuckého másla? Tady je několik z nich:

  • Hydratuje pokožku.
  • Regeneruje suché a lámavé vlasy.
  • Nastartuje vyšší produkci kolagenu, který omlazuje pokožku.
  • Dodává pokožce pružnost a hebkost.
  • Usnadňuje hojení popálenin, zranění i jizviček.
  • Chrání pokožku před UV zářením.
  • Regeneruje popraskané rty a udržuje je hebké a vláčné.

 

Tip pro krásnovlásky: Rtům prospívá také ricinový olej nebo včelí vosk. Ty najdete v našem balzámu z bambuckého másla. A věřte nám, že tak hebké rty jako po tomto balzámu jste ještě neměla.

Díky tomu, že je bambucké máslo přírodní a bez příměsí, je vhodné pro kohokoliv: pro maminky, děti, alergiky i ty z vás, které trápí problematická pleť. Ocení ho jakákoliv část vašeho těla od obličeje přes vlasy až po nohy.

Jak to, že je tak univerzální a prospěšné? Vděčí za to látkám, jako je vitamín A, přírodní antioxidant vitamín E nebo mastné kyseliny.

 

bambucké máslo curapil

Bambucké máslo Curapil je 100% přírodní a v praktické, znovupoužitelné dóze

 

Tři tipy, jak bambucké máslo používat

bambuckým máslem potřebujete v koupelně o několik kosmetických přípravků méně. Jak ho využít?

  1. Vetřete trošičku bambuckého másla do konečků vlhkých vlasů místo pečujícího olejíčku. Vyzkoušet můžete i vlasový zábal, který necháte působit půl hodiny.
  2. Váš obličej a pokožku těla bude bambucké máslo hýčkat místo krému. Vmasírujte ho do vlhké pokožky, ideálně po koupeli.
  3. Využijete ho i místo odličovacích prostředků. Stačí ho namazat na obličej, nechat minutku až dvě působit a potom smýt žínkou.

Budoucí maminky můžou bambucké máslo používat na rostoucí bříško, pomůže vám i jako péče po opalování nebo vylepší vaši koupel a změkčí vaši pokožku. Určitě sama najdete řadu dalších využití. Nezapomeňte se o ně podělit s ostatními krásnovláskami na našem Facebooku!