Tupírování vlasů na večírek: Jak na to?

Chystáte se na večírek a nemáte čas zajít ke kadeřnici nebo hledáte efektní účes „narychlo“ ke štědrovečernímu stolu?  Vsaďte na tupírování! Poradíme vám, jak během chvilky vykouzlit účes, který vám bude každá závidět a nezničit si vlasy.

cover photo

Vašim vlasům chybí objem? Tupírujte.

Máte jemné, rovné vlasy a nebaví vás hrát si pokaždé s natáčkami nebo kulmou? Nevadí, dnes totiž nejvíc frčí jednoduché účesy, které obvykle vyžadují jen trochu cviku a šikovnosti.

Skvělý efekt docílíte obyčejným tupírováním, které nažene objem tam, kde chybí. Natupírované vlasy vypadají skvěle jen tak nebo mohou sloužit jako základ pro elegantní drdol nebo romantický francouzský cop. 

  • Pozor na to, že tupírování vlasy mechanicky poškozuje, vlasy si proto netupírujte každý den.

Jak si vlasy při tupírování nezničit?

Věříme, že už máte doma naše novinky: přírodní šampon a kondicionér, které vašim vlasům šetrně dodají krásný lesk a hlavně sílu. Zdravým a silným vlasům příležitostné tupírování neuškodí

Vlasy si tupírujte hned po umytí a šetrném vysušení (o způsobech, jak nejlépe usušit vlasy a nezničit je přitom, jsme psali minule).  

Jaký hřeben použít?

Ideální je tenký tupírovací hřeben, který poznáte podle úzkých a těsně vedle sebe naskládaných zoubků v jedné řadě. Ještě lepší je použít hřeben, na kterém se střídají krátké zoubky s delšími. Použít můžete i kartáč, který ale vlasy zacuchá a není tak šetrný.

big

Zdroj foto: vlasy-kosmetika.cz

Prameny vlasů češte pozpátku 

Nejprve oddělte nejvrchnější pramen vlasů na místě, kde chcete největší objem, přichyťte jej sponou, aby vám nepřekážel. Pak oddělte spodní pramen, který začnete tupírovat: postupně jej začesávejte směrem ke kořínkům.

  • Tip: Nesnažte se natupírovat naráz celou délku vlasů, tupírujte po menších úsecích, např. po 5 centimetrech. Pokračujte, dokud nedosáhnete kýženého objemu.

Postup případně opakujte na dalším pramenu. Když jste s objemem spokojená, natupírované vlasy jemně přečešte hřebenem, aby vypadaly uhlazeněji, ale ne natolik, abyste je úplně rozčesala. Pak uvolněte vrchní pramen, který natupírované vlasy zakryje – získala jste skvělý objem, a nevypadáte přitom jako čarodějnice!

Výsledek je potřeba důkladně přelakovat, aby vám vydržel celou noc a nemusela jste běžet na toalety s hřebenem v ruce.  Hotovo!

Pro inspiraci přikládáme několik účesů, které vznikly tupírováním. Vyberete si některý z nich?

e9b870345c67fd8d06d8e1285350be03

Zdroj foto: Pinterest / haircuthairstyles.com

c19cf53013b45ca2d2e8c910a44e55dc

Zdroj foto: Pinterest / Lively

3731fa20fbe68b0fb01a82837075b2ab

Zdroj foto: Pinterest / Simone Caus

Na závěr: Jak šetrně rozčesat natupírované vlasy?

Rozčesat zacuchané, natupírované vlasy je předem prohraný boj, který obvykle končí chomáčem vytrhaných vlasů v koši. Nejlepší je zamířit do sprchy a vlasy si umýt šamponem a kondicionérem, který je zjemní a usnadní rozčesávání.

Zaujal vás náš dnešní článek? O čem byste si ráda přečetla příště? Dejte nám vědět v komentáři na Facebooku nebo na Instagramu.