🍂S kódem PODZIM20 nyní získáte 20% slevu na celý váš nákup!🛒❤️🍂

Suché vlasy? Vraťte jim ztracený lesk

clanek-suchevlasy

Drsné na dotek, bez lesku a tvaru. Zničené nebo vysušené vlasy jsou problémem, který může potkat každého z nás. Proč k tomu dochází? Na co byste se měli při péči zaměřit a čemu se raději vyhnout?

Co stojí za suchými vlasy

Zdravé vlasy jsou schopné na sebe vázat velké množství vody. Díky tomu si udržují kvalitu, tvar a pružnost. V závislosti na prostředí v nich obsah vlhkosti kolísá od 10 do 30 %Pokud je často vystavujeme slunci nebo se pohybujeme v příliš vytápěných místnostech, jsou oslabené a voda se z nich postupně odpařuje. A to nejen z jejich povrchu, ale i vnitřní struktury.

Problém může být také v nedostatku kožního mazu, který vlasy přirozeně chrání. Kvůli menšímu množství jsou vlasy rychleji vysušené, a proto i slabé. To vše zhoršuje i nesprávná péče používání nevhodných přípravků, časté fénování anebo přílišný styling

grafika_do_clanku_suche_vlasy

Přečtěte si, jakých chyb v péči o vlasy byste se měli vyvarovat.

Jak jim pomoct

  1. Nemyjte si vlasy každý den

Vyhnete se tak nadměrnému vysoušení pokožky. Zároveň myjte vlasy spíše vlažnou nebo středně teplou vodu, nenarušíte tak jejich strukturu.

Používejte kvalitní, pokud možno přírodní produkty, které vlasy vyživí a nezatíží chemikáliemi (sulfáty, silikony, parabeny). O vaše vlasy se skvěle postarají šampón a kondicionér Curapil. Obsahují přírodní mycí látky, kofein pro růst vlasů, vyživující keratin a hydratující arganový olej. 

  1. Netrapte je vysokými teplotami 

Například fénováním a žehlením. Pokud se bez tepelného stylingu neobejdete, volte ty nejšetrnější režimy a nejnižší možné teploty.

Mnohem lepší je po umytí vlasy jemně promačkat ručníkem a nechat volně uschnout. Nedoporučujeme si dělat z ručníku turban na hlavě, tato metoda způsobuje lámání a zacuchávání vlasů. 

  1. Rozčesávejte šetrně  

Na úpravu vlasů jsou ideální kartáče bez ostrých hrotů, které nenarušují povrch vlasů. Ty plastové raději vyměňte za kvalitní dřevěné. Vlasy krásně pročešou, uhladí a promasírují i pokožku hlavy.  

Tip: Stále nevíte, jak si vybrat správný hřeben? Vhodný je například kartáč z kančích štětin nebo veganský ze štětin z agáve. Oba napodobují texturu lidských vlasů a pomáhají rovnoměrně rozprostřít oleje z pokožky hlavy po celé délce vlasů.

  1. Nezatěžujte vlasy stylingem

Jako je časté barvení nebo třeba tužidla. Důsledkem jsou slabé vlasy bez života. Dejte jim chvíli pauzu a nechte je odpočinout. Pomohou vám s tím kvalitní kondicionéry, masky a doplňky stravy. Ty dokážou vlasy hloubkově regenerovat a svými látkami blahodárně působí i na poškozené vlasové vlákno.

  1. Dopřejte jim vláhu  

Suché vlasy = žíznivé vlasy. Proto byste je měli pravidelně a důkladně hydratovat. Zkuste bezoplachové regenerační sérum s kyselinou hyaluronovou a vyživující sprej s kolagenem a kreatinem. Posílí vaše vlasy a navrátí jim zdravý lesk.

Vyzkoušejte také olejové masky. Rostlinné oleje obsahují látky, které vlasy hloubkově vyživí. Navíc je uzavřou, a zabrání tak úniku vlhkosti ven. Výsledkem jsou vyživené, lesklé a hebké vlasy.  

Tip: Připravte si masku na vlasy doma. Stačí 1-2 lžičky makadamiového nebo avokádového oleje. Naneste ho na celou délku vlasů, včetně pokožky hlavy, a zabalte je do ručníku. Nechte působit alespoň 10 minut a poté ho důkladně smyjte.

  1. Zaměřte se na zdravý životní styl

Naše návyky se odráží na našem vzhledu a celkové vitalitě. A u vlasů to platí dvojnásob.

Pijte proto dostatek vody, dopřávejte si stravu bohatou na zinek, železo a vitamíny B a C. Na vašem talíři by neměla čas od času chybět mořská ryba, která je zdrojem omega-3 mastných kyselin. Dále luštěniny, ořechy, citrusy nebo brambory. Přečtěte si, jaké další potraviny přispívají ke kráse vlasů. Naopak omezte alkohol a cigarety – významně se totiž podílí na vysychání a lámání vlasů. 

100% vlasová výživa   

Pokud chcete mít jistotu, že vaše vlasy dostanou vyvážený poměr vitamínů a minerálů a nechce se vám hlídat jídelníček, sáhněte po doplňcích stravy. Vyzkoušejte naše přírodní tablety Curapil Original a zažijte #curapileffect na vlastní kůži. Tak jako tisíce dalších spokojených zákazníků.

Tablety obsahují velké procento kvasnic s obsahem vitamínů B, aminokyselin a dalších přírodních složek důležitých pro výživu vlasů. Jedna tableta denně zajistí komplexní výživu suchých a křehkých vlasů. O vaše vlasy tak bude královsky postaráno.