S kódem COSMO15 nyní získáte 15% slevu na celý váš nákup!

Nehty jako vizitka

Vedle zdravých a lesklých vlasů jsou to i kvalitní a pevné nehty, které patří mezi znaky dobře udržované ženy. Proto je tak důležité věnovat jim náležitou pozornost. V současnosti existuje nepřeberné množství druhů manikúr a nehtové péče, které využívají různé laky, oleje, krémy či vitamíny na podporu růstu a kvality nehtů.

Co je vlastně alfou a omegou kvalitních a zdravých nehtů? Většina z vás se potýká s fenoménem tzv. papírových nehtů, doprovázených jejich lámáním a třepením. Tyto potíže lze vyřešit podobně jako u problémů s vlasy nebo pletí, kdy platí zásady konzumace nezávadných potravin, aplikace pouze kvalitní kosmetiky a užívání odpovídajících doplňků stravy s obsahem vitamínu B a zinku.

Poměrně populární, avšak dnes již ustupující, je metoda nehtové modeláže, která však přináší i různá rizika. Právě umělé nehty mají mnohdy nepříznivý vliv na naše zdraví. Chemická nečistota nekvalitních materiálů, s nimiž pracují necertifikovaná nehtová studia, mohou mít například za následek alergickou reakci. Ta nemusí být omezena pouze lokálně na oblast nehtů, ale může se vyskytnout i na tváři a krku, nemluvě o celkových chronických zdravotních obtížích. Kromě výše zmíněné alergie hrozí dále i riziko kožní infekce či plísně. Z těchto důvodů vám doporučujeme za kvalitu si připlatit a navštěvovat pouze ověřená, a tím i důvěryhodnější, certifikovaná nehtová studia.

V současnosti se opět dostává do středu pozornosti klasická manikúra, kterou zvládne většina žen svépomocí v pohodlí svého domova. Pro ty z vás, jenž touží po manikúře, která vydrží o něco déle než ta domácí a navíc se nejedná o nehtovou modeláž, je tu metoda zpevnění gel lakem. Tato vydrží po dobu 2-4 týdnů. Pokud jste naopak zastánkyněmi čistě přírodních nehtů bez lakování, je pro vás vhodná úprava P-shine. Jedná se o manikúru japonského původu, založenou na principu leštění nehtů. Tato metoda je vhodná pro většinu druhů nehtů, navíc neobsahuje žádné syntetické látky a je tak založena pouze na přírodní bázi.