S kódem COSMO15 nyní získáte 15% slevu na celý váš nákup!

Nakopněte po zimě svou imunitu!

 

 

Cítíte se po dlouhé zimě unavená, trápí vás zažívací problémy, vaše pleť a vlasy nejsou v takovém stavu, na jaký jste zvyklá a celkově vám tak nějak něco schází? Pak je na čase zaměřit se na svou imunitu, která bývá právě na začátku jara značně oslabená. 

Jak poznat, že se s naší imunitou něco děje?

Nedostatek slunečních paprsků (a celkově denního světla), střídání nízkých venkovních teplot s teplým a suchým vzduchem v přetopených místnostech, méně pohybu i nezbytných vitamínů z čerstvého ovoce a zeleniny…
To vše má negativní vliv na náš přirozený ochranný štít, kterým je naše imunita. Při jejím narušení se tělo hůře brání nepříznivým vlivům zvnějšku, které způsobují nejrůznější virózy a nachlazení, ale třeba i nenáviděné opary. Mimo to naše pokožka působí mnohem starší a unavenější, než ve skutečnosti je, vlasy mají tendenci se lámat a vypadávat, zkrátka nám naše tělo dává jasné signály, že něco není v pořádku. Pokud se k tomu přidá neustálá únava a s ní často spojená podrážděnost, je to známka toho, že je potřeba naši oslabenou imunitu posílit.

Způsoby, jak posílit imunitu

Posílení oslabené imunity není žádná věda, stačí několik základních pravidel, která si snadno osvojíte a bez větších problémů je zařadíte do běžného života. A výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Hýbejte se – pravidelně a ideálně na čerstvém vzduchu

S prvními jarními paprsky se z vás hned nemusí stát maratonská běžkyně. Stačí zařadit častější procházky, vrátit se k oblíbené józe nebo třeba začít s dlouho odkládanými kurzy pole dance. Nezapomínejte ovšem na správné vybavení – při těchto činnostech vám bude vhodným pomocníkem především Fixátor na make-up MARMOR, který přivítají hlavně majitelky pleti se sklony k pocení. A pokud vám chybí dostatečná energie, sáhněte po veganských tobolkách Macy paruánské. Nejenže povzbudí vaše tělo i mysl, ale jistě oceníte i její regenerační a antioxidační účinky.

 

Zaměřte se na stravu 

Nejde jen o zařazení většího množství ovoce a zeleniny, ale o celkovou vyváženost jídelníčku. Na vašem menu by tak neměly v přiměřeném množství chybět oříšky, zdravé tuky a oleje, luštěniny, ryby a v neposlední řadě také komplexní sacharidy (například v podobě rýže či celozrnných těstovin). Naopak byste měly omezit na minimum konzumaci cukru a smažených jídel. Neméně důležité je pak jíst v klidu, pravidelně a ideálně bez spěchu (nejlépe pak opět na čerstvém vzduchu). 

 

Doplnění ztracených vitamínů

Ne všechny minerály a vitamíny dokáže pokrýt naše strava. Je proto nutné pomoci si doplňky stravy, a to ideálně takovými, které působí jak zvnějšku, tak zevnitř. To je případ i tzv. elixíru mládí Bioaktivního mořského kolagenu Curapil, který nejenže zlepší kvalitu vašich vlasů, nehtů a kůže, ale působí blahodárně také na vaše klouby a šlachy a celkové omlazení organismu.

Důležité je pak volit takové produkty, které mají čistě přírodní složení.  Při jejich užívání tak zbytečně do těla nedostáváte nežádoucí a nadbytečné látky, které vašemu tělu nijak neprospívají. To platí obzvlášť pro nastávající maminky, pro které jsou vhodné především Curapil MAMA tablety, obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a aminokyselin. Doporučujeme zvolit takové výrobky, které mají široký účinek a působí na celou řadu problémů najednou. To je případ tablet Curapil DUO s vyváženou kombinací selenu, zinku, biotinu a dalších na živiny a minerály prospěšných látek.

 

Další rady

Velkou pozornost byste měly věnovat i svým spánkovým návykům. Opět je zde důležitá pravidelnost a důraz na kvalitu. Nedostatečný či nekvalitní spánek dokáže s naší imunitou pořádně zamávat, a tak není radno tuto nezbytnou součást našeho života podceňovat. Dopřejte si proto před spaním sprchu či koupel s pečujícím sprchovým olejem Curapil, který vás provoní od hlavy k patě a zanechá vaši pokožku sametově hebkou. Nezapomínejte na svou pleť a vlasy. Hýčkejte je makadamiovým nebo avokádovým olejem se zvláčňujícími a hydratačními účinky. Pro kvalitnější spánek se také vyhněte návykovým látkám, jako je alkohol či cigarety, které naši imunitu oslabují mnohem více, než by se mohlo zdát.

Závěrečný tip

I na jaře je potřeba se rozmazlovat, ostatně jarní deprese mohou být stejně zákeřné jako ty podzimní. Proto si pravidelně dopřávejte lymfatickou masáž obličeje, krku a dekoltu, ke které můžete použít aktuálně zvýhodněnou Masážní sadu z růženínu s Hyaluronovým sérem Curapil.