S kódem COSMO15 nyní získáte 15% slevu na celý váš nákup!

Jak na jaře dobít baterky? Je čas na detox!

 

Jarní úklid je nenáviděnou činností každé z nás. Dřív nebo později se k němu ale stejně donutíme. Dnes však bude řeč o mnohem zábavnějším úklidu. Půjde totiž o jarní očistu našeho těla. A taková vonná koupel nebo uklidňující obličejová masáž jsou přece jen o něco příjemnějšími aktivitami, co myslíte?

Co je to detoxikace a proč je vůbec potřeba 

Trápí vás v poslední době neustálá únava a cítíte se podrážděná? Pozorujete zhoršenou kvalitu svých vlasů, pleti, ale i pokožky? Čím dál tím častěji zápasíte s virózami a vaše chuť k jídlu je také mnohem menší, než bývala? 

  • Neustupující bolest hlavy
  • Nechutenství
  • Podrážděnost
  • Únava
  • Snížené libido
  • Zhoršení kvality pleti, vlasů a pokožky
  • Zhoršená imunita





Pak je nejvyšší čas vaše tělo pořádně pročistit a nastartovat. A pokud si pod pojmem očista (nebo detox) představíte hladovění či nejrůznější drastické rituály, které mají za úkol zbavit vaše tělo škodlivin, jste na omylu. K postupu, který vám představíme, se budete ráda každoročně vracet – bude totiž nejen prospěšný pro váš organismus, ale i příjemný pro vás! Tak směle do toho!

Krok první: začněte zevnitř

Je nutné doplnit chybějící vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky, o které jste během zimy přišly. Důležité je zaměřit se na obnovení hormonální rovnováhy, posílit imunitu a zbavit se klasické jarní únavy. S tím vším nám pomůže vhodně zvolená strava, ideálně v kombinaci s přírodními doplňky stravy.

Skvělým pomocníkem je v tomto směru maca peruánská, díky které bude ve formě nejen vaše tělo, ale i mysl. Nezbytné je také myslet na svůj mikrobiom, jehož fungování ovlivňuje náš fyzický i psychický stav a který je potřeba posílit vhodnými probiotiky. Mezi ně patří i fruktooligosacharidy, na které je bohatý kolagenový drink se svěží příchutí višní. Kromě ochrany vaší střevní mikroflóry tento téměř nekalorický drink zlepší kvalitu vašich kloubů a šlach, pleti, vlasů i nehtů. Zkrátka po zimě ta nejlepší volba! 

TIP: Přečtěte si o zázračných účincích macy více

Krok druhý: hýčkejte své tělo

Stejně jako při každodenní péči je třeba se i při očistě zaměřit na celé tělo. Tedy doslova od hlavy k patě. Podstatou důkladného jarního detoxu je odstranění škodlivin a starých odumřelých buněk a vytvoření nové ochranné vrstvy. Platí to jak pro naše vlasy a pleť, tak pro celou pokožku těla a v neposlední řadě i pro naše nehty.

Vlasy a pokožka hlavy

Naše vlasy dostávají v průběhu zimy pořádně zabrat. Na vině je nejen mrazivý vzduch, ale i ten teplý a suchý v interiérech. Neustálé nasazování a sundávání čepic vlasům také příliš neprospívá a stejně tak trpí i pokožka hlavy, která vás může pálit a svědit.

Ideální je začít očistu našich vlasů umytím přírodním šamponem, který se šetrně, ale důkladně postará o odstranění nežádoucích látek, které se na naše vlasy nabalují. Pro lepší rozčesání vlasů a ještě větší podporu jejich růstu sáhněte po kofeinovém kondicionéru. Tyto dva kroky byste ostatně měla zařadit do své běžné vlasové rutiny. Na jaře si však vaše vlasy zaslouží speciální péči navíc. Zkuste jim dopřát zábal z přírodních olejů, který ocení především vaše roztřepené konečky. Postup je přitom úplně jednoduchý: do ještě vlhkých vlasů vmasírujte několik kapek makadamiového nebo o něco méně známého avokádového oleje, vlasy zabalte do ručníku a nechte několik desítek minut působit.
Pokud vám tento postup přijde příliš zdlouhavý, sáhněte po regeneračním bezoplachovém séru, které kromě přírodních olejů kombinuje také kyselinu hyaluronovou a keratin. Vaši péči o vlasy tak dotáhne k naprosté dokonalosti!




Pleť a rty

A co pleť? Ani ta nepřijde při jarní očistě zkrátka! Základem je důkladné odstranění odumřelých zbytků kůže, kožního mazu a dalších nečistot. K tomu je ideálním pomocníkem konjaková houbička. Že ji neznáte? Tato skvělá pomůcka pro čištění nejen pleti, ale i pokožky celého těla se vyrábí z kořene asijské rostliny konjak, a tak je zcela rozložitelná. Její používání je naprostá hračka – v suchém stavu je drsná a tvrdá, ale jakmile ji namočíte, stane se z ní nádherně hebká přírodní pomůcka k vyčištění celého těla.





Vyčištěním ale očistný proces nekončí – právě naopak!

Po důkladném vyčištění musíte pleť dostatečně hydratovat, vyživit a opatřit ji ochrannou vrstvou. Ať už je vaše pleť suchá a citlivá, nebo naopak mastnější, případně jste šťastná majitelka pleti, které sedne naprosto cokoliv, je potřeba jí dopřát regenerační péči. S tím vám nejvíce pomůže panthenol, který si poradí s drobným i výraznějším poškozením vaší pleti (a to i takovým, které není na první pohled patrné) nebo bambucké máslo, které navíc udrží vaši pleť po dlouhou dobu vláčnou a pružnou. Pokud hledáte ideální kombinaci těchto látek doplněnou o směs rostlinných olejů, včelí vosk a tzv. suchý olej squalane, ideálním pomocníkem pro vás bude zvláčňující denní krém, případně noční krém (pokud provádíte očistnou proceduru večer) doplněný o výtažky z aloe vera.

TIP: Dopřejte své pleti maximální péči – balíček 4v1 se o ni postará 24/7! 

A nezapomeňte ani na své rty – i ty si po zimě zaslouží vaši pozornost! Opět můžete sáhnout po konjakové houbičce (samozřejmě důkladně vyprané). Navlhčené rty s ní opravdu jemně promasírujte – odstraníte tak suchou a odumřelou kůži.
Následně je rty nutné regenerovat a dopřát jim závěrečnou péči. Natřete je proto svým oblíbeným balzámem nebo použijte univerzální bambucké máslo, které neobsahuje alkohol (ten by vaše rty mohl vysušovat), parabeny ani silikony, ale naopak je bohaté na vitamíny A a E, které zanechají vaše rty jemné a vyživené. Ne nadarmo bývá díky svým regeneračním účinkům považováno za doslova zázrak přírodní kosmetiky.

Pokožka

Naše pokožka má v zimě větší tendenci k vysoušení, což následně může vést k pocitům svědění a pálení. Proto je velice důležité pokožku po zimě hydratovat a doplnit ztracené vitamíny a minerály. To jí navrátí ztracenou pružnost a hedvábnou jemnost a vy se jí budete chtít dotýkat znovu a znovu.
Nejdříve je ovšem opět nutné zaměřit se na důkladné odstranění toho, co na kůži nepatří.

Pro tuto fázi je vhodným pomocníkem tělový scrub, který pokožku vyčistí, ale zároveň díky tekutému zlatu a arganovému oleji výborně vyživí. Pro opravdu perfektní výsledek doporučujeme scrub použít s konjakovou houbičkou, která pokožku zanechá mimořádně čistou

V případě, že po peelingu sáhnete po klasickém sprchovém gelu či tělovém mýdlu, nezapomeňte na závěrečnou péči tělovým mlékem či přírodním olejem. Tyto dva kroky za vás vyřeší sprchový olej. Ten pokožku zároveň čistí jako klasický gel, zároveň ji však díky kombinaci esenciálních olejů nádherně hydratuje, zvláčňuje a vytváří na ní ochranný film. Díky němu bude vaše pokožka mnohem méně náchylná k poškození a poranění. Obsažené esenciální oleje se pak postarají o to, abyste si i doma mohla dopřát své soukromé wellness



Stranou by neměla zůstat ani péče o nehty. Majitelky suchých rukou ocení účinky bambuckého másla. To se poměrně dobře vstřebává, a tak se nemusíte bát, že vás vrstva krému na dlouhé hodiny vyřadí z provozu.

A pokud chcete svou péči nejen o nehty, ale i pokožku a vlasy dotáhnout k dokonalosti, dopřejte si pravidelně kombinaci vitamínů B a E (ty se postarají o vaši psychickou pohodu a lepší regeneraci buněk), pupalkového oleje (jeho účinky oceníte především v době menstruace, kdy pomáhá srovnat hladinu hormonů a snižuje příznaky PMS) a biotinu, který bývá pro svůj zázračný vliv označován jako vitamín krásy. Tuto unikátní směs najdete v tabletách Curapil Intensive Skin Care, které jsou doplněny o ceramosidy. Ty vaši pleť i pokožku učiní mimořádně pevnou, svěží a hydratovanou.

Jak si jarní očistu skutečně užít?

Pokud byste si i přes jemnou vůni éterických olejů, která doprovází vaši péči o tělo, připadaly nedostatečně odpočinuté a nastartované pro novou sezonu, máme tu ještě jeden malý tip

Na světě snad není nikdo, kdo by odmítl kvalitní masáž. Tu si ale zaslouží nejen naše záda, ale i obličej. Zařaďte tak na závěr očistného rituálu lymfatickou masáž, se kterou vám pomůže masážní sada z drahých kamenů.

Jak vám prospěje a jak přesně na ni? To se dozvíte v jednom z našich předchozích článků: Jak na masáž pleti s face rollerem a gua shou?