Užijte si léto bez make-upu!



Je váš prázdninový program nabitý k prasknutí a vy už se dovolených u moře a na horách, hudebních festivalů i obyčejných grilovaček s přáteli u bazénu nemůžete dočkat? Zároveň se ale obáváte, že si nic z toho neužijete tak, jak byste chtěla, protože vám to nedovolí vzhled vaší pleti? Připravte ji na prázdniny včas a užijte si léto bez make-upu! 

 

Ještě je čas začít uvnitř

Pokud chcete, aby změna vaší pleti k lepšímu byla důkladná a především trvalá, musíte začít pěkně zevnitř. Za nejrůznějšími pupínky a vyrážkami často stojí potravinové nebo jiné alergie – sledujte, zda nějaká potravina vaší pleti neškodí a zkuste ji na nějakou dobu vysadit, případně se poraďte se svým lékařem. I při správné a vyvážené stravě ovšem tělu mohou chybět některé vitaminy. Neváhejte v takových případech sáhnout po doplňcích stravy. Zvolit můžete jednotlivé bylinky – vhodná je například všestranná moringa, která nejen že zlepší kvalitu vaší pleti, ale vyživí i poškozené vlasy a nehty, nebo třeba vrbovka, která vám uleví od nepříjemného akné a ekzémů. Anebo sáhněte po kalibrovaných směsích, které vaší pleti dopřejí ucelenější péči, a vy tak nemusíte zjišťovat, jak které bylinky zkombinovat pro dosažení toho nejlepšího výsledku. 

Čistá pleť je základ

Bez důkladné a pravidelné péče zvenčí by to ale nešlo. S čím dál teplejšími dny se i naše pleť čím dál více potí a její póry se zanášejí. Vsaďte proto na účinné, ale šetrné vyčištění pomocí micelární vody – abyste ji mohla používat každý den, a to i v případě, že máte citlivou pleť, volte takovou, jejíž složení je čistě přírodní a neagresivní. Především se ale snažte, a během teplých dnů to platí dvojnásob, na pleť co nejméně sahat. Každé podepření hlavy, nervózní mnutí nosu nebo brady i mimoděčné přejíždění prstů po čele – každým z těchto dotyků přenášíte na svou pleť bakterie, které na ní pak způsobují pěknou paseku. A týká se to i vaší každodenní rutiny. Ať už tedy pleť čistíte nebo na ni nanášíte make-up, používejte k tomu namísto prstů kosmetické pomůcky.

Hydratujte, hydratujte, hydratujte

A ještě jednou hydratujte. Se zvyšující se venkovní teplotou zvyšte také svůj příjem tekutin – poděkuje vám za to i vaše pleť. Dostatečně hydratovat byste ji ale měla i zvenčí. Nezapomeňte proto pravidelně používat denní hydratační krém, a to ideálně takový, který je lehký a do pleti se beze zbytku vsákne, vytvoří na ní ochranný film a zároveň ji nezatíží svým chemickým složením. Pouze správnou volbou hydratačního krému zabráníte odpařování vody z pleti a zachováte jí tak nezbytnou vlhkost (a to i v jejích hlubších vrstvách). Nevynechávejte ale ani noční péči o pleť – právě během spánku dochází k její hloubkové regeneraci, a kromě toho se do ní všechny vyživující látky mnohem lépe vstřebávají. Pravidelně své pleti také dopřejte hydratační masku. Obvykle stačí jen pár minut, aby byla vaše pleť hydratovanější a vyživenější. A v neposlední řadě nezapomínejte na nezbytnou ochranu před slunečním zářením. Ochranný faktor vybírejte především podle fototypu své pleti – mimo jiné tak předejdete nevyžádaným vráskám, které jsou pro příliš často opalovanou a nechráněnou pokožku typické a které se mohou objevit již v nízkém věku.

TIP: Pro lepší zapracování krému do pleti i pro větší relaxační účinek použijte náš face roller, který navíc pleť příjemně zchladí a zatočí s tak nepříjemnými otoky.

Bez make-upu ani ránu? Odlehčete ho! 

I přes důkladnou péči se ale necítíte na to, abyste vyšla ven bez make-upu? V takovém případě zapomeňte na hutné make-upy, které i mimo letní měsíce vypadají na obličeji nepřirozeně a působí dobře jen na profesionálních fotkách. Volte co nejlehčí variantu, ideálně pouze BB nebo CC krém. I před jeho nanesením pleť důkladně vyčistěte a hydratujte, po nanesení pak make-up zafixujte, abyste jej i na konci horkého dne našla tam, kam jste ho ráno nanášela. 


Ideálně ale hoďte veškerý strach a stres ohledně špatné pleti za hlavu a užijte si léto naplno přesně podle svých představ. Přes váš bezstarostný úsměv si totiž nikdo několika pupínků nebo jizviček ani nevšimne. 

TIP: I vaše vlasy si v létě zaslouží speciální péči. Jak na ni vám prozradí náš článek