Lámou se vám vlasy a nehty? Víme, co s tím!

 

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Co když ale tato koruna není podle vašich představ? Místo dlouhých, hustých a lesknoucích se loken se trápíte s roztřepenými konečky a slabými vlasy bez života? Tato nespokojenost se pak podepisuje nejen na celkovém vzhledu, ale také na vaší náladě. To stejné platí pro vaše nehty. Jakmile si všimnete zhoršení jejich kvality, vězte, že se vám tělo snaží dát signál: něco není v pořádku! Jak tyto problémy řešit a nejlépe jim předcházet? Poradíme v tomto článku.

 

Proč se vlasy lámou a třepí?

Za lámavými vlasy stojí narušené proteinové vazby uvnitř jejich struktur. Pokud je tedy vlas příliš narušený, stává se suchým, slabším a snadněji se zlomí. To, jak vaše vlasy vypadají a jakou mají strukturu, do značné míry ovlivňuje vaše genetika. Ovšem velkou část můžete pořád změnit i vy samy – správnou životosprávou, návyky a kosmetickou péčí. 

 

Obrovský vliv na lámavost vlasů může mít psychický i fyzický stav. Například dlouhodobý stres, onemocnění štítné žlázy, hormonální změny v těle (otěhotnění, menopauza) nebo nevyvážená strava (menší příjem zinku, vápníku, železa…). Nejčastější příčinou lámavých vlasů je ovšem nedostatek hydratace, což může mít na svědomí hned několik faktorů. Časté fénování a žehlení, barvení, které vlasy vysušuje, nešetrné česání hřebenem (obzvlášť u mokrých vlasů), nošení špatných gumiček do vlasů a samozřejmě také nevhodně zvolená kosmetická péče. 






Řešení pro lámavé vlasy 

Vyživujte

Vaše vlasy potřebují plnohodnotnou výživu. Pokud ji nemají, odrazí se to brzy na jejich kvalitě. Obohaťte proto svůj jídelníček o potraviny bohaté na vápník – najdete ho v mléku, máku, brokolici i ořeších.

Těchto 10 potravin vám zaručeně vykouzlí krásnější vlasy.

Víme, že není lehké hlídat si vyvážený příjem vitamínů a minerálů, které vaše vlasy potřebují. Řešení jsme vymysleli za vás, sáhněte po vitamínech nebo doplňcích stravy pro dokonalou výživu vlasů. Například Curapil DUO s dvojitou originální recepturou v sobě kombinuje vyváženou směs přírodních vitamínů, minerálů a aminokyselin. V jedné tabletě najdete vše důležité pro pevné a kvalitní vlasy, nehty i pokožku hlavy.

Co tablety Curapil obsahují?

  • Zásadní aminokyseliny - stavební materiál vlasů a nehtů, bez kterých se neobejdou 
  • Odhořčené pivovarské kvasnice - napomáhají regeneraci vlasů, nehtů i pokožky a jsou plné bílkovin, vitamínů skupiny B, minerálních látek a vlákniny
  • Hlízy topinamburu neboli slunečnice hlíznaté, která slouží jako přírodní zdroj bílkovin, inulinu, draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku, křemíku a dalších minerálů

 

 

Hydratujte

Hydrataci vlasům dodejte jak zvenku, tak zevnitř. Nezapomínejte na pravidelný příjem tekutin, především vody a neslazených čajů. Sáhněte po speciální kosmetice pro lámavé vlasy. K obnově vlasů vám nejlépe  pomohou kondicionéry a bezoplachová séra, které vlasy dostatečně vyživí. V této speciální vlasové kosmetice by rozhodně neměl chybět keratin, který hraje klíčovou roli v růstu a kvalitě vašich vlasů. 

Mytí

Získejte hedvábně hebké, vyživené a lesknoucí se vlasy po každém jejich umytí. Využijte přírodní šampon a kondicionér Curapil, díky kofeinu, D-panthenolu a keratinu hloubkově vyživí vaše vlasy a podpoří jejich růst. Kondicionér stačí nanést po každém umytí šamponem do délek a ke konečkům, nechat pár minut působit. Výsledkem budou posílené a nádherně vypadající vlasy. 

 

Následná péče

Po umytí vlasů doporučujeme aplikovat bezoplachové regenerační sérum Curapil, které obsahuje důležitou kyselinu hyaluronovou, posilující keratin a vyživující rostlinné oleje. Tato jedinečná kombinace intenzivně posílí slabé a lámavé vlasy a uzdraví zničené vlasové vlákno


Trápí vás delší dobu suché vlasy? Tyto jednoduché triky vám pomůžou

 

 

 

Česejte opatrně

Přiznejme si, že rozčesávání vlasů po umytí může být občas peklo, zejména pokud jste majitelkou husté a dlouhé hřívy. V žádném případě vlasy nerozčesávejte silou! Tím je ještě víc poškodíte a začnou se lámat a vypadávat - mokré vlasy jsou totiž k poškození náchylnější. Vždy je rozčesávejte postupně - od konečků až k hlavě.  

  •  Používejte správný hřeben 

Základním pravidlem je, že hřeben by neměl být z tvrdého a umělého materiálu, který způsobuje nežádoucí elektrizující efekt. Tvrdý hřeben vám může poškodit strukturu vlasů, potrhat je a oslabit tím pokožku hlavy. Ideální jsou hřebeny a kartáče z přírodních materiálů podle typu vašich vlasů. Na mokrých vlasech je ideální používat hřeben s pružnými a měkkými hroty, dokáže je šetrně rozčesat a nepřetrhat případné uzlíky.  

  • Jemné a rovné vlasy se neobejdou bez kartáče

Ideálně takového, který má jemné štětiny, které nepoškodí strukturu vlasů. Například kartáč z kančích štětin je velmi jemný, vlasy jsou po něm hebčí a lesklejší. Pokud jste majitelkou kratších nebo vlnitých vlasů, bude se vám hodit hřeben s širokými zuby.  

  • Pozor na nevhodně utažené culíky

Lámou totiž vlasy přesně v místě utažení. Po sundání gumičky se utvoří nevzhledná vlna, a tím si nevědomky lámete vlasy. Gumičky si vybírejte podle materiálů, které nezacuchávají vlasy (zakroucené nebo saténové gumičky). Šetrnější volbou k sepnutí vlasů mohou být i různé skřipce a vlásenky.     


Tip pro bezproblémové rozčesávání - Vsaďte na bezoplachovou péči. Například s vyživujícím sprejem Curapil bude rozčesávání jedna báseň! Růžová lahvička obsahuje vysoký podíl keratinu, kolagenu a kreatinu. Sprej vám pomůže nejen s lehčím rozčesáváním vlasů, ale ještě navíc posílí pevnost, pružnost a zářivý lesk. 

 

 

Odložte žehličku a fén

Ochranná vrstva vlasu je velmi náchylná na teplo. Při jejím poškození má vlas problém s hydratací – nedokáže si udržet potřebnou vláhu a je náchylný k lámání. Snažte se tedy fénování a žehlení omezit na minimum. Pokud se bez těchto vymožeností neobejdete, snižte alespoň teplotu nástrojů na nejnižší stupeň, vaše konečky vám za to poděkují. 


Tip pro následnou péči - zářivější a lesklejší vzhled suchých vlasů oživíte pomocí rostlinných olejů a vyživujících sér. Například bezoplachové regenerační sérum Curapil na poškozené vlasy s kyselinou hyaluronovou, keratinem a hydratačními oleji. Výživné složení uzdraví zničené vlasové vlákno a obnoví krásu vašich vlasů.

 

Proč máte křehké nehty?

Nehty jsou vizitkou krásné ženy, o tom žádná. Zároveň jsou vynikajícím alarmem, který vás upozorní, že je něco špatně. Proč se vám tak často lámou nehty?

Nejčastější příčinou je špatná životospráva a nevhodné mechanické zacházení. Polámané nehty však mohou signalizovati špatně fungující štítnou žlázu, anémii a samozřejmě také starý známý stres. 

 

 

 

 Zamyslete se nad tím: 

  • jaký životní styl vedete (např. málo spánku, mnoho alkoholu, nezdravá jídla…),
  • jak o své nehty pečujete (např. hrubý pilník, nešetrné laky a odlakovače, umělé nehty…).

 

Řešení pro křehké nehty 

Dbejte na jejich výživu

Pokud nehtům chybí vitamíny a minerály, začnou se vám rychle třepit a lámat. 

Zdravé nehty potřebují dostatek:

  • Zinku: najdete ho například v masu, rybách, žloutcích a slunečnicových semínkách
  • Železa: doplníte ho, když do jídelníčku zařadíte červené maso, hrozinky, fazole nebo cizrnu
  • Vitamínu C: obsahují ho třeba citrusy, jahody, ale i paprika
  • Biotinu ze skupiny vitamínů B: “vitamínu zdravých nehtů”, doplníte ho, budete-li jíst mandle, cibule, rajčata, obiloviny nebo sójové boby
  • Vápníku: najdete ho v mléku, máku, brokolici nebo ořeších 
  • Fosforu: skvělé jsou mořské ryby, zejména sardinky, nebo také vejce 
  • Železa: zásoby železa doplníte špenátem, červenou řepou a také sušenýma meruňkama   

Tip pro ideální výživu: Vyváženou kombinaci látek (aminokyselin, bílkovin, vitamínů a minerálů), které nehty potřebují, obsahuje doplněk stravy Curapil. S pravidelným užíváním těchto vitamínových tablet se můžete těšit na pevné a krásné nehty bez třepení a lámání. 

 

 

 

Nevysušujte ruce a nehty

Vašim nehtům nemusí chybět jen zinek nebo vitamíny. Mezi další strašáky patří nedostatečná hydratace, nebo naopak častý kontakt s vodou (například při práci). Dále nehtům nesvědčí práce se saponáty a chemikáliemi. Stejně tak je může vysoušet i odlakovač na nehty s nešetrným složením. Doporučujeme proto používat ty bezacetonové s vyživujícími látkami

 

Zaměřte se na lakování nehtů 

Všeobecně časté lakování nehtů způsobuje vysoušení a zatížení nehtového povrchu. Nedochází k prodyšnosti a k plnohodnotnému prokrvení, což může nehet opět oslabit a roztřepit. Proto své nehty nechte dýchat a dejte jim čas od času pauzu od lakování. V případě samotných laků doporučujeme pořídit méně škodlivé typy s označením “free” - tedy bez toxických látek.

 

 

Dopřejte jim péči 

Odnaučte se dělat největší přešlapy při domácí manikúře. Dbejte na to, abyste měla nůžky vždy perfektně ostré a nezapomeňte používat kvalitní skleněný pilník. V opačném případě si nehty můžete roztřepit. 

Pokud trpíte zlozvykem kousání si nehtů, naneste si na nehty bezbarvý ochranný lak. Kousání totiž ovlivňuje i jejich zdraví. 


Tip na domácí zábal pro slabé nehty:  Napusťte umyvadlo teplou vodou, do které nalijete dvě lžíce makadamiového oleje. Ruce namáčejte v lázni po dobu deseti minut. Pak je šetrně osušte, nejlépe kvalitním froté ručníkem. Po osušení si na ruce a nehty naneste vyživující péči, skvělé je například bambucké máslo s obsahem vitamínu A, E a mastných kyselin, které přispívají k hydrataci a regeneraci pokožky.